Ostoja očistio najveću hotelsku kuću na Kvarneru od starih direktora

Igor Šehanović novi direktor LRH; u Upravi više nema Opatijaca

Marina Kirigin

Ostaje li dosadašnji direktor Kristjan Staničić, o čijem se odlasku s mjesta predsjednika Uprave LRH već duže vrijeme "šuškalo", na bilo kojem mjestu u tvrtki nije se moglo saznati



OPATIJA Igor Šehanović, dosadašnji član Uprave, postao je novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela. Na mjestu predsjednika zamijenio je dosadašnjeg Kristjana Staničića, a nastale su i promjene u članstvu Uprave društva. U novoimenovanu upravu ušli su Giorgio Cadum, Daria Skansi, Dino Hrelja i Robert Ferlan, te su tako zamijenili dosadašnje članove Mirjanu Mogorović i Đurđicu Popratinu, dok je treći član bivše uprave Igor Šehanović imenovan za predsjednika. 


Povećati efikasnost


O odlasku Kristjana Staničića s mjesta predsjednika Uprave LRH »šuškalo« se već posljednjih nekoliko mjeseci. Zbog čega je tako odlučeno i ostaje li i na kojem mjestu u tvrtki, nismo mogli saznati. Glasnogovornica LRH-a, kao i obično, nije bila u mogućnosti davati takve podatke, a Staničić se tijekom cijelog dana nije javljao na svoj službeni mobitel.  



 Mirjana Mikleus, predsjednica Radničkog vijeća LRH-a istog je mišljenja kao i Bulić. Smatra da bi u Upravi trebao biti bar jedan član predstavnik domicilnog stanovništva. 




    – Ovakav put za nas je posve očekivan. Nema previše iznenađenja u novom sastavu Uprave. Suradnja s prijašnjom bila je dobra, s gospođom Mogorović i gospodinom Staničićem vodio se sustavni dijalog koji je narušen dolaskom novih ljudi. Zato se nadam i očekujem da ćemo popraviti komunikaciju koja je na niskoj razini – zaključuje Mikleus.



– Zaista ne mogu odgovoriti na pitanje ostaje li Staničić u tvrtki i na kojem mjestu. To morate pitati njega – kratko je odgovorila Jelena Petković, glasnogovornica LRH, koja nam je proslijedila samo kratko obraćanje Šehanovića o budućim najmerama i ciljevima.   


Bulić želi Opatijce


– Nakon što smo u 2011. u odnosu na 2010. godinu digli efikasnost poslovanja mjerenu kroz kategoriju neto dobit plus amortizacija za sto posto, naše osnovno usmjerenje se premješta na područje razvoja LRH. Efikasnost ćemo svakako i dalje dizati i to po stopi prosječno od oko 35 posto godišnje u naredne tri godine ali razvojni projekti su prioritet jer će isti uvelike determinirati razvoj LRH i destinacije. Za razliku od 5 milijuna kuna koje smo kroz investicije uložili u 2011., mi u 2012. ulažemo oko 35 milijuna kuna, a za 2013. analiziramo investicijske projekte u visini od oko 80 do100 milijuna kuna. Nadamo se da ćemo ostvariti dobru suradnju s Gradom Opatijom, ostalim općinama Opatijske rivijere i ostalim turističkim subjektima, te tako kao najveći, kapitalno jak i razvojno orijentiran hotelski subjekt na Kvarneru značajno pridonijeti razvoju Opatijske rivijere – izjavio je novi predsjednik Uprave Igor Šehanović. 


Istekom starog mandata u novu Upravu LRH-a, prema tvrdnjama Mirjane Mikleus i Bruna Bulića, nije ušla niti jedna osoba iz struke koja je rođena, živi i radi na području Opatijske rivijere. Takav sastav Uprave posebno je zasmetao i predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera te člana Nadzornog odbora LRH-a Brunu Bulića. 


 – Ništa nije bilo sporno, prihvatio sam sve njihove prijedloge, no isto tako na sjednici Nadzornog odbora rekao sam da me posebno boli da se u kadrovskom ekipiranju Uprave ne nalazi struka koja je tu rođena, živi i radi. Jedino se tako može ostvariti prijateljsko okruženje – rekao je Bulić.