Turistička kompanija

Glavna skupština Valamar Riviere 21. travnja o dividendi. Evo koliko će iznositi

Hina

Foto Valamar Riviera

Foto Valamar Riviera



ZAGREB Glavna skupština najveće turističke kompanije u Hrvatskoj Valamar Riviere održat će se 21. travnja, a na njoj će dioničari odlučivati i o isplati dividende od 1,20 kuna po dionici, i to iz zadržane dobiti, proizlazi iz poziva za skupštinu koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi.


Prema tom pozivu, dioničarima bi se isplatila dividenda od 1,20 kuna po dionici, i to iz zadržane dobiti iz 2016. godine iznos od 29,87 milijuna kuna, a preostali potrebni iznos iz zadržane dobiti ostvarene u 2017. godini.


Pravo na dividendu imali bi dioničari upisani na dan 28. travnja, a predviđeni datum isplate dividende je 20. svibnja.




Dioničarima koji to žele, četvrtina pripadajuće dividende može se isplatiti i u pravima-dionicama kompanije, za što se pisanom izjavom moraju odlučiti najkasnije do 12. svibnja.


Dividenda koju predlažu za isplatu dioničarima u 2020. je za 20 lipa viša nego je isplaćena u 2019. godine, kada je bila 1,00 kunu po dionici, i također je bila isplaćena iz zadržana dobiti ostvarene u 2016. godini.


Dioničari Valamar Riviere će na skupštini odlučivati i o upotrebi dobiti ostvarene u 2019. godini, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se prošlogodišnja dobit, koja je iznosila 363,5 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit.


Inače, dionica Valamar Riviere jedna je od trgovanijih tijekom današnjeg dana i njome je do 15,30 sati ostvaren redovni promet od gotovo šest milijuna kuna, a još nešto više od dva milijuna kuna iznosio je blok promet tom dionicom.


No, dionica Valamara ujedno je i jedna od onih koji bilježi osjetan pad cijene pa joj je oko 15,30 sati cijena bila u minusu od čak 17,86 posto, na 25,30 kuna.


U petak je dionici Valamara cijena pala za više od 6 posto, na 30,80 kuna, a danas su iz te kompanije na upit Burze odgovorili kako su u petak najavili održavanje sjednica uprave i nadzornog odbora na kojima je utvrđen prijedlog isplate dividende.


“Osim opće poznatog rizika od koronavirusa (COVID-19) nisu nam poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica uvrštenih na uređeno tržište, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi”, stoji uz ostalo današnjem odgovoru Valamara.