Škver u Martinšćici

Dodatna obnova Mount Whitneya povećava prihode Viktora Lenca

Hina

Mount Whitney, Foto: D. ŠKOMRLJ

Mount Whitney, Foto: D. ŠKOMRLJ

Tijekom realizacije projekta obnove zapovjednog broda 6. flote Američke ratne mornarice USS Mount Whitney, Brodogradilište Viktor Lenac ugovorilo je niz dodatnih radova pa se dovršetak projekta, prvotno planiran za lipanj, očekuje do sredine rujna, objavio je Viktor Lenac putem Zagrebačke burze



Brodogradilište Viktor Lenac dogovorilo je niz novih radova na obnovi američkog vojnog broda Mount Whitneya, što će povećati prihode i povoljno utjecati na poslovne rezultate i zaposlenost, izvijestio je Viktor Lenac u petak.


Tijekom realizacije projekta obnove zapovjednog broda 6. flote Američke ratne mornarice USS Mount Whitney, Brodogradilište Viktor Lenac ugovorilo je niz dodatnih radova pa se dovršetak projekta, prvotno planiran za lipanj, očekuje do sredine rujna, objavio je Viktor Lenac putem Zagrebačke burze.


To će povećati ukupne prihode od tog projekta i pozitivno utjecati na stabilnu zaposlenost kapaciteta i poslovne rezultate u 2017. godini. Stoga se ukupno, kako je i planirano, očekuje dobra poslovna godina, ističu iz Viktora Lenca, ne navodeći u objavi koliko će ti dodatni radovi povećati vrijednost projekta obnove američkog vojnog broda.




Mount Whitney od prosinca prošle godine je na modernizaciji u riječkom škveru. To mu je četvrti »boravak« u tom hrvatskom brodogradilištu.


Osnovni ugovor o obnovi američkog broda vrijedan je 21 milijun dolara, a iz Lenca su sredinom travnja objavili kako bi aktiviranjem dodatnih opcija ukupna vrijednost projekta mogla dosegnuti i 30 milijuna dolara.


U 2016. godini Brodogradilište Viktor Lenac ostvarilo je 274 milijuna kuna prihoda i 1,45 milijuna kuna dobiti.