Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Summit triju mora

Ćorić sretan i zadovoljan američkom potporom: "Vjerujem da će LNG biti realiziran!"

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2018. u 15:52 2018-09-18T15:52:00+02:00

Naravno da svaki ovakav projekt ima i svoje protivnike. Međutim, vjerujemo da će neovisno o tome biti realiziran uz potporu, kao što ste vidjeli, i naših partnera iz Inicijative triju mora ali i Europske unije, rekao je Tomislav Ćorić

BUKUREŠT Hrvatski ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je u utorak uvjerenje da će projekt LNG terminala na otoku Krku biti realiziran do 2020., istaknuvši kako je taj projekt dobio jasnu potporu u Bukureštu na summitu Incijative triju mora.

LNG terminal na otoku Krku s otpremnim plinovodom (230 milijuna eura+35 milijuna eura) jedan je od 11 hrvatskih projekata koji su dobili potporu na summitu Inicijative triju mora.

»Vjerujemo da će LNG biti realiziran. Naravno da svaki ovakav projekt ima i svoje protivnike. Međutim, vjerujemo da će neovisno o tome biti realiziran uz potporu, kao što ste vidjeli, i naših partnera iz Inicijative triju mora ali i Europske unije kroz grant koji prelazi 100 milijuna eura«, rekao je u izjavi novinarima po završetku summita inicijative. Dodao je kako vjeruje da će projekt biti dovršen do 2020.

Izrazio je zadovoljstvo da je i u okviru bilateralnog sastanka između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i američkog ministra energetike Ricka Perryja izražena potpora realizaciji LNG projekta, a isto tako da joj je Perry dao potporu i na završnoj konferenciji za novinare.

Ćorić je istaknuo da LNG projekt definitivno ispunjava jedan od ciljeva inicijative, a to je diverzifikacije energetskih pravaca.

Perry je na konferenciji za novinare dao potporu LNG terminalu, istaknuvši kako nacionalna sigurnost leži u energetskoj sigurnosti.

Stoga Washington, rekao je, podupire eneregetsku diverzifikaciju kao jedan od temelja Inicijative triju mora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.