Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Darko Ostoja

Bivši vlasnik otkriva da domaće kompanije nisu imale interesa za LRH: 'Mislim da je ovako najbolje za sve'

Foto Marin Aničić, Darko Jelinek
Foto Marin Aničić, Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 15:10 2019-07-13T15:10:38+02:00

Kompanija raspolaže većim investicijskim kapitalom, što će im omogućiti veća ulaganja u kraćem periodu, odnosno brže podizanje kategorija u hotelima

ZAGREB - S novim će vlasnikom Liburnia Riviera Hoteli (LRH) sigurno dobiti priliku za veća i ubrzanija ulaganja, jer ta kompanija ima na raspolaganju veći investicijski kapital od dosadašnjih vlasnika, što bi im omogućilo veća ulaganja u kraćem periodu, a to znači i brže podizanje kategorija u hotelima koje ima LRH, procjenjuje to u izjavi za naš list Darko Ostoja, sad već bivši vlasnik te opatijske tvrtke.

O tome za koliko su bivši vlasnici prodali svoj većinski paket tvrtki Gitone Adriatic Ostoja još, kako kaže ne može govoriti jer ga tako zakon obvezuje, ali napominje da će to postati poznati podatak kad se završe sve obveze novog većinskog vlasnika, koji sada mora odraditi i ponudu za preuzimanje.

Objedinjeni paket

Prema podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) najveći dioničari opatijskog poduzeća, prije prodaje bili su, SNH Alfa s 31 posto i SNH Beta s 19 posto, kojima je na čelu Darko Ostoja, a još dvije njegove, SNH Gama, i SN SN Pectinatus imaju udjele od 2,75 posto i 1,19 posto. Na pitanje je li odluka o prodaji LRH došla u najbolji trenutak, jer sa svih strana stižu procjene da će turizam u Hrvatskoj stagnirati, Ostoja odgovara da to nije razlog.

- Dio mojih partnera bio je za prodaju LRH i u takvoj situaciji najbolje je rješenje, ako ste i bili protiv prodaje, prodati objedinjeni paket. Rascjepkan taj paket bi svakako vrijedio manje, ovako smo s većinskim paketom postigli veću cijenu, uz to tvrtka je dobila većinskog vlasnika koji će joj omogućiti razvoj. Iza njih stoji proizvodnja brodova koja je u prošloj godini vrijedila više od osam milijardi eura. Jasno je koliko je to snažniji vlasnik od nas. Ne mislim da turizam u Hrvatskoj nema budućnosti i mi zadržavamo ostatak našeg poslovanja u turizmu, u kojem će se događati i bolje i lošije godine, ali ima perspektivu, objašnjava Ostoja.

Način suradnje

Otkriva i da su novi vlasnici već imali određena ulaganja u turizmu u Austriji i Njemačkoj, ali i da imaju puno jači potencijal za ulaganje u LRH nego što su to imali dosadašnji vlasnici, a vjeruje da će to imati određenog utjecaja i na cijelu destinaciju. No, kaže da bi bilo neozbiljno govoriti o tome kakve će poteze u LRH vući novi vlasnici.

Što se tiče potencijalne suradnje državne i lokalne administracije i novih vlasnika Ostoja kaže da je prerano i o tome govoriti da je na jednima i drugima da nađu način suradnje, ali na pitanje koliko su oni bili zadovoljni tom suradnjom odgovara da bi i inače rekao da je suradnja bila korektna, da se nije dogodilo to da je nakon lokalnih izbora zaustavljena izmjena prostornih planova, koja je dobila sva odobrenja, ali je stala na gradskom vijeću, što je osujetilo projekt novog hotela Zagreb.

Pitali smo ga i je li itko od značajnijih domaćih kompanija koje posluju u turizmu pokazivao interes za LRH, a on odgovara da takvog interesa nije bilo.

- Nitko nas nije kontaktirao, ali to me i ne čudi, svi oni već imaju investicijske planove za sljedeće godine u svojim tvrtkama ili su na početku realizacije tih planova. Mislim da smo na kraju kad se sve zbroji izabrali i najbolje za LRH, uvjeren je Ostoja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze