Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
19. siječnja 2020.

Australac zaprijetio kaznenim prijavama, štrajkaši Uljanika dopustili rad na polarnom kruzeru

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2019. u 16:36 2019-03-28T16:36:27+01:00

Odvjetnici Scenic grupe prijepodne najavili podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru

PULA Štrajkaški odbor pulskog Uljanika od ponoći će ponovno dopustiti ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru, dok su radnici Uljanika i dalje u štrajku, potvrdio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Odluka je donesena na sjednici Štrajkaškog odbora u četvrtak poslijepodne, nakon što je odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe prijepodne najavio podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru.

»Takav način pristupa ovoj problematici od brodovlasnika je ispod svake razine komunikacije. U toj borbi za ostanak Uljanika je i borba za njih kooperante, ali i za brodovlasnika, jer u slučaju prihvaćanja plana restrukturiranja i taj bi kruzer bio na vrijeme gotov.

Ovako smo u situaciji da sve vodi prema jednom smjeru koji nije dobar za radnike Uljanika«, istaknuo je Cerovac u izjavi za Hinu.

On će zajedno s ostalim članovima Štrajkaškog odbora u petak ujutro u Pazinu čekati odluku Trgovačkog suda za koju se, kako je rekao, nada da će »biti ista kao i ona današnja u Rijeci«.

»Nakon sutrašnje odluke Trgovačkog suda u Pazinu znat ćemo što nam je činiti – ili ćemo pozvati ljude da autobusima napuste Hrvatsku ili ćemo se i dalje boriti za naš Uljanik«, zaključio je Cerovac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.