Gdje mi to živimo

Žrtva pobjegla, majka platila: Način na koji su ova trojica zločinaca iznudila 5 tisuća eura je zastrašujuć

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER / fotografija ne prikazuje stvarne aktere

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER / fotografija ne prikazuje stvarne aktere

Osumnjičeni su, između ostalog, zaprijetili da će žrtvu i članove njegove obitelji usmrtiti, iako su znali da ta osoba prema njima i ostalim pripadnicima zločinačkog udruženja nema nikakva dugovanja



Uskok je u utorak donio rješenje o proširenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana u dobi od 23, 32 i 25 godina, koje se sumnjiči da su u sastavu zločinačkog udruženja u Trogiru od jedne osobe iznudili 5000 eura.


Osnovano se sumnja da su okrivljenici, od 19. rujna do 17. listopada 2018. u Trogiru, u nakani da se neosnovano okoriste, od jedne osobe tražili da im preda određeni novčani iznos.


Pritom su zaprijetili da će tu osobu i članove njegove obitelji usmrtiti, iako su znali da ta osoba prema njima i ostalim pripadnicima zločinačkog udruženja nema nikakva dugovanja.




Okrivljeni 23-godišnjak i 32-godišnjak su tu osobu pozvali da dođe na jedno školsko igralište te su od nje, uz upućene prijetnje njemu i njegovoj obitelji, zatražili da im plati 17.000 eura kako ne bi realizirali prijetnje. Potom je okrivljeni 25-godišnjak, koji se također nalazio na igralištu, sukladno prethodnom dogovoru, ponudio 23-godišnjaku i 32-godišnjaku da će im on umjesto te osobe platiti 5000 eura.


Njih trojica, dodaje Uskok, dogovorili su se prethodno kako do stvarne predaje novca neće ni doći te su iznuđenom dali rok od mjesec dana u kojem 25-godišnjaku mora vratiti 5000 eura.


Nekoliko dana kasnije 25-godišnjak je zaprijetio toj osobi da će ubiti njega i njegovu obitelj, zapaliti mu automobile i lokal ukoliko mu ne vrati 5000 eura koji iznos je on u njegovo ime navodno platio 23-godišnjaku i 32-godišnjaku.


Nakon ponovljenih prijetnji, osoba od koje su okrivljenici tražili novac otputovala je u inozemstvo, nakon čega je 25-godišnjak u dogovoru s ostalom dvojicom nastavio s istim prijetnjama njegovoj majci, tražeći da mu plate 5000 eura s kamatama.


Majka osobe od koje su okrivljenici tražili novac u strahu je 17. listopada predala 25-godišnjaku 5.000 eura.