Crne vijesti

Zrće i dalje raj za lopove

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler



NOVALJA Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske u protekla 24 sata evidentiran su tri kaznena djela, jedna prometna nesreća i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.


Na meti lopova i dalje je krcata plaža Zrće. Iz dva kluba na plaži nepoznati počinitelji su iz otvorenih torbica ukrali mobitele u vlasništvu 20-godišnje državljanke Velike Britanije i 25-godišnjakinje iz Pule, dok je u Novalji iz otključanog automobila slovenske nacionalne oznake ukraden glazbeni uređaj, DJ kontroler, kofer s odjećom, novčanik s osobnim dokumentima i novcem, prijenosno računalo i mobitel, sve u vlasništvu 59-godišnje slovenske državljanke.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.




Iz Novalje stiže i jedna dobra vijest: jučer je građanin s toga područja policiji dragovoljno predao automatsku pušku i 665 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Loša vijest je zaticanje mlađih od 16 godina poslije 23 sata bez pratnje na području Senja. U cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima, jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj zatekli u Senju šest osoba mlađih od 16 godina poslije 23 sata koji su bili bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja. Problem je tim veći što su klinci svoju „zrelost“ uglavnom dokazivali konzumiranjem alkohola i duhana.