Sporazum s USKOK-om

Žena koja je splitskom kirurgu dala 3.000 eura mita oslobođena kazne

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Foto Screenshot Provjereno Nova TV



Vrlo brzo nakon podizanja optužnice, Ljubica Adžaip, žena koja je bivšem šefu splitske kardiokirurgije dr. Cristianu Bulatu dala tri tisuće eura mita za operaciju svog supruga Ivana, nagodila se s USKOK-om. Danas je na splitskom Županijskom sudu proglašena krivom za davanje mita, ali je oslobođena kazne, i to temeljem sporazuma s USKOK-om, potvrdio je njezin branitelj Nenad Banovac, javlja Dalmatinski portal.


Postupak protiv Adžaip je zaključen, a presuda otvara mogućnost USKOK-u da na suđenju dr. Bulatu bude ispitana kao svjedokinja.


Odvjetnik Vinko Ljubičić, branitelj dr. Bulata, smatra da je ovim sporazumom USKOK kompromitirao iskaz Ljubice Adžaip te da se presuda protiv njegovog klijenta nikako ne može temeljiti isključivo na njezinom svjedočenju.




‘Očito je da se USKOK sve radi kako bi došao do osuđujuće presude, no u spisu nema relevantnog dokaza za takvo što’, tvrdi Ljubičić.


USKOK je prije samo pet dana podigao optužnicu protiv Ljubice Adžaip i dr. Bulata. Terete ga da je pacijentu Ivanu Adžaipu tek dva tjedna nakon primitka u KBC Split kazao da je u kritičnom stanju i da može umrijeti tijekom operacije. Nakon što je primio tisuću eura zakazao je operaciju.


Nakon operacije isplaćeno mu je još dvije tisuće eura, navodi USKOK u optužnici. Ljubica Adžaip sve je otkrila novinarima emisije Provjereno nakon smrti svog supruga koncem prošle godine.


USKOK je predložio da se dr. Bulatu oduzme imovinska korist od tri i pol milijuna kuna jer nije uspio pojasniti razliku u imovini i prikazanim prihodima, piše Dalmatinski portal.