Prevarantica

Zbog vremenskih neprilika odgođeno suđenje Samoborki koja je varala Riječane

Slavica Kleva

Danijela Rasperger dovedena je iz istražnog zatvora / snimio S. JEŽINA

Danijela Rasperger dovedena je iz istražnog zatvora / snimio S. JEŽINA

Rasperger, s prebivalištem u Samoboru, optužena je za prijevare od 2009. do kolovoza 2016. godine. U tom razdoblju prevarila je više od pet osoba za ukupni iznos nešto veći od dva milijuna kuna. 



Vremenski uvjeti odgodili su sudsko ročište 53-godišnjoj Danijeli Rasperger, optuženoj za niz prevara. Sutkinja Vedrana Barbalić Biasiol morala je raspravu odgoditi jer odvjetnik optužene nije mogao na vrijeme pristupiti ročištu zbog vremenskih nepogoda. Stigli su jučer i svjedoci, žrtve prijevarnih namjera optužene Rasperger, no i oni su otišli neobavljena posla, ali će se ponovo naći u sudnici za petnaestak dana, za kada je najavljeno novo ročište.


Rasperger, s prebivalištem u Samoboru, optužena je za prijevare od 2009. do kolovoza 2016. godine. U tom razdoblju prevarila je više od pet osoba za ukupni iznos nešto veći od dva milijuna kuna. Lažnim obećanjima, lažnim predstavljanjem, jer se nekolicini žrtava predstavljala kao pravnica iako je završila samo srednju školu, uspjela je uvjeriti žrtve da će im pomoći kod ishodovanja kredita, rješavanja imovinskih sporova s Gradom Rijeka, ishodovanja dokumentacije vezane za rekonstrukciju kuće, sudskog postupka vezanog za dobivanje skrbništva nad djetetom. No, žrtve koje su joj unaprijed dale novac su nakon nekog vremena u kojem se ništa nije događalo počele sumnjati u njezina obećanja pa su gotovo svi prevareni podnijeli kaznene prijave protiv nje.