Otkriven počinitelj

Zbog paljenja Kožarićevog “Stoga sijena” uhićen 40-godišnjak

Vladimir Mrvoš

Foto NL

Foto NL

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari bit će prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a materijalna šteta cijeni se na 15-ak tisuća kuna



RIJEKA – Policija je vrlo brzo otkrila tko je u subotu zapalio umjetničku instalaciju “Stog Sijena” u centru Rijeke i kolika je materijalna šteta.


Dojavu o paljenju umjetničke instalacije – skulpture „Stog sijena“, postavljene na Trgu 128. brigade u Rijeci, zaprimila u večernjim satima u subotu 11. siječnja. 


Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, vrlo brzo su došli do saznanja tko bi to mogao biti, i već u ponedjeljak popodne izvjestili javnost daje  dovršeno  kriminalističko istraživanje nad  40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.




Naime, odmah po dojavi policijski službenici su upućeni na mjesto događaja radi prikupljanja odgovarajućih saznanja u cilju otkrivanja i pronalaska osobe koja je zapalila skulpturu.


Počinitelj je pronađen tijekom današnjeg dana i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.


Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari bit će prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a materijalna šteta cijeni se na 15-ak tisuća kuna.