Incident u Zagrebu

Zbog divljanja policija privela 57 navijača Budućnosti, korištene palice i suzavac

Hina

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Gostujući navijači su uoči utakmice podgoričke Budućnosti i zagrebačke Cedevite, uz vikanje, po središtu grada razbijali kontejnere i boce.



Od 57 gostujućih navijača koje je zbog narušavanja javnog reda privela u nedjelju zagrebačka policija, 12 ih je uz optužni prijedlog odvedeno na Prekršajni sud, dok ih je za 45 izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.


Navijače košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice policija je privela na Trgu bana Jelačića iza 14 sati nakon što joj je prijavljeno narušavanje javnog reda.


Po pisanju portala, gostujući navijači su uoči utakmice podgoričke Budućnosti i zagrebačke Cedevite, uz vikanje, po središtu grada razbijali kontejnere i boce.




Policija je objavila u ponedjeljak da su navijači tijekom policijskog postupanja odbacili predmete pogodne za napad te da su policajci nad njima zbog svladavanja otpora uporabili raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i palicu.


Na Prekršajni je sud uz optužni prijedlog odvedeno 12 navijača koji su pružali otpor, dok je ostalima izdan prekršajni nalog, među kojima je i pet naloga za prekršaj Zakona o strancima.