PU Primorsko-goranske županije

Završio je u miru istražnog zatvora: Predstavljao se starcima po Rijeci kao policajac pa im pljačkao novac

P. N.

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Ovim radnjama, navode iz PU Primorsko-goranske, "hrvatski državljani u dobi 82 i 90 godina su oštećeni za oko 5.400 kuna, dok 69-godišnjakinji nije uspio otuđiti novac iako je pokušao".



Riječka policija doskočila je kriminalcu koji se predstavljao kao policajac, nastojeći na taj način prevariti ljude za novac.


– Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s policijskim službenicima III. policijske postaje Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela teške krađe, od kojih jedno u pokušaju, izvijestila je Policijska uprava Primorsko-goranske županije.


Privedenog mladića, izvijestili su iz MUP-a, “policija ga sumnjiči da se početkom kolovoza ove godine lažno predstavljao kao policijski službenik te na taj način, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, doveo u zabludu oštećene hrvatske državljane s područja Drage u Rijeci te Čavli”.




Ovim radnjama, navode iz PU Primorsko-goranske, “hrvatski državljani u dobi 82 i 90 godina su oštećeni za oko 5.400 kuna, dok 69-godišnjakinji nije uspio otuđiti novac iako je pokušao”.


Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.