Raspisana tjeralica

Zatvorenik pobjegao iz šibenskog zatvora, iznoseći smeće. Policija na nogama

Hina

Foto NENO

Foto NENO



ZAGREB Iz šibenskog zatvora u srijedu kasno poslijepodne pobjegao je 39-godišnji zatvorenik, potvrdilo je u četvrtak Ministarstvo pravsuđa.


Zatvorenik inicijala A. V. pobjegao je iz kruga Zatvora u Šibeniku u 18,10 sati prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je radio, otkrivaju u ministarstvu.


Dodaju da je zatvorenika zadarski Općinski sud osudio na četiri godine i četiri mjeseca zbog teške krađe.




“O bijegu zatvorenika obavještena je nadležna policijska postaja i od strane Zatvora u Šibeniku raspisana tjeralica. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga zatvora”, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.


Na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO), objavljeno je da se traga za Antom Vrkićem koji je nestao s adrese Karla Vipauca 1 na kojoj je Zatvor u Šibeniku. Ante Vrkić rođen je 1980. godine u Zadru, a prebivalište mu se vodi u Obrovcu. Visok je 185 centimetara, ovalnog lica, crne kose i srednje razvijene tjelesne građe.


– U trenutku nestanka osoba je bila odjevena u bijelu majicu kratkih rukava i bijele hlače, stoji na stranicama MUP-a, prenosi Šibenik.in.


Vrkić se iz šibenskog zatvora udaljio u nepoznatom smjeru, a nestanak se vodi u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj. Kako je izvijestio Zadarski još 2017. godine Vrkić, tada 37-godišnjak bio je osuđen zajedno s Tomislavom Karamarkom na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog niza provalnih krađa na obrovačkom području.


Vrkiću je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a Karamarko na jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci. Istom presudom, na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine osuđen je i Davor Narančić, 56-godišnji elektirčar iz Obrovca koji je u dva navrata od Anića i Karamarka kupio vrijedan alat, gorivo i ronilačku opremu iako je znao da je ukradena.


Vrkić i Karamarko su recidivisti koji su do sada osuđivani svaki po pet puta, no izricane su im uvjetne osude od kojih im je svakome po jedna zamijenjena radom za opće dobro. Stoga su obojici opozvane po dvije ranije uvjetne osude i ubrojene u konačnu kaznu.