Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Gasilo pet vatrogasnih društava

foto Zaposlenik hotela ozlijeđen u požaru u Mirnom kutku u Otočcu. Šteta je velika

Foto Facebook Vatrogasci su naši heroji
Foto Facebook Vatrogasci su naši heroji
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2019. u 9:22 2019-01-24T09:22:00+01:00

Unatoč izuzetno brzoj intervenciji vatrogasaca izgorjelo je cijelo potkrovlje i materijalna šteta je velika

OTOČAC Kako smo već javljali, sinoć iza 20 sati izbio je požar na hotelu „Mirni kutak“ u Gornjoj Dubravi u Otočcu. Ovaj renomirani hotel je obiteljski posao Franje Markovića koji je započeo s radom uoči Domovinskog rata i do danas je postao poznat i izvan granica Hrvatske.

Požar je izbio na trećoj etaži, potkrovlju hotela gdje su također smještene sobe. Od vatrogasaca doznajemo kako je riječ o drvenoj konstrukciji i izolaciji knauf. Unatoč izuzetno brzoj intervenciji vatrogasaca izgorjelo je cijelo potkrovlje i materijalna šteta je velika. Prilikom gašenja jedan zaposlenik hotela je lakše ozlijeđen.

Županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović bio je na poprištu odmah po dojavi.

- Vatrogasce je pozvala policija i 17 vatrogasaca DVD-a Otočac stigli su na požarište u doista rekordnom vremena. Budući je riječ o velikom objektu okruženom gospodarskim zgradama odmah sam u pomoć pozvao DVD Sinac, Brinje, Vrhovine i JVP Gospić, tako da je požar gasilo 30 vatrogasaca, rekao nam je zapovjednik Ostović.

U Mirnom kutku bila su smještena 32 gosta iz Južne Koreje koji su prevezeni u hotel Macola u Korenici. Nitko od njih nije ozlijeđen u požaru.

Očevid je u tijeku, a na putu prema Gospiću su stručnjaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", pa će se tijekom dana znati koji je uzrok ovog požara. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.