Zanimljivo objašnjenje

Zagrepčanin švercao migrante, a oznake taksija skinuo – da ne bi stvarale otpor zraka!?

Fiore Vežnaver

Foto: F. VEŽNAVER

Foto: F. VEŽNAVER

Na ispitivanju u tužiteljstvu Zagrepčanin je poricao da je migrante, tražitelje azila, vozio s namjerom da pređu granicu, već je samo obavljao taksi službu



RIJEKA Zagrebački taksist uhićen je pod sumnjom da je krijumčario migrante kako bi im omogućio da ilegalno prijeđu državnu granicu, ali će se na koncu u daljnjem postupku ipak braniti sa slobode.


Danijela Škreblina, 50-godišnjaka iz Zagreba, su službenici Postaje granične policije Rupa zatekli prošle nedjelje kod mjesta Žejane, u blizini državne granice s Republikom Slovenijom, dok je upravljao vozilom u kojem su se nalazila četvorica stranih državljana. Priveden je na kriminalističko istraživanje, a ono je pokazalo da je vozio migrante za obećanu nagradu od 160 eura.


Dosadašnjom istragom došlo se do saznanja da ga je najprije angažirao 22-godišnji Sirijac, s kojim je dogovorio prijevoz iz Zagreba do mjesta Jelovice. Preuzeo je i smjestio u mercedes četvero državljana Sirije, u dobi od 21 do 27 godina, skinuvši s auta oznake taksi vozila, a tereti ga se i da nije uključio taksimetar. Stigli su tako blizu hrvatsko-slovenske granice, ali ih je kod mjesta Žejane zaustavila policija.




Na ispitivanju u tužiteljstvu Zagrepčanin je poricao da je migrante, tražitelje azila, vozio s namjerom da pređu granicu, već je samo obavljao taksi službu. Branio se da je oznake taksija skinuo s automobila da mu – ne bi stvarale otpor zraka.


Tužiteljstvo je predlagalo da se Zagrepčaninu odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo, ali sudac istrage nije prihvatio taj prijedlog.