Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Pretres Kluba navijača Dinama

foto Zagrebačka policija upala je u jazbinu Bad Blue Boysa. Dečki su neonacisti i dobro su naoružani

foto: PUZ
foto: PUZ
Autor:
Objavljeno: 17. prosinac 2018. u 16:49 2018-12-17T16:49:44+01:00

Zaplijenjeno je na desetke palica, bejzbolskih i onih na razvlačenje, među huliganima popularnih teleskopa, kao i bokseri, fantomke, municija za vatreno oružje i neizostavne baklje.

Zagrebačka policija nedjeljnu utakmicu između Dinama i Hajduka tradicionalno je procijenila kao događaj visokog rizika, ali ovog puta policija nije nadzirala samo na ulicama. Odrađen je, naime, i pretres Kluba navijača Dinama u Ulici kralja Držislava.

Umjesto zastava voljenog kluba, na zidovima okupljališta najvatrenijih Dinamovih navijača policija je mogla vidjeti svastike i grafite posvećene Adolfu Hitleru, Anti Paveliću, ustaškom pokretu...

Zaplijenjeno je na desetke palica, bejzbolskih i onih na razvlačenje, među huliganima popularnih teleskopa, kao i bokseri, fantomke, municija za vatreno oružje i baklje.

Također, policija je zaplijenila i četiri walkie talkie uređaja, za komunikaciju koju je policiji teže nadzirati nego onu putem običnih mobilnih telefona.

- Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice, izjavila je ovim povodom PUZ-a Marija Goatti.

Ukupno je prije, za vrijeme i poslije utakmice policija privela dvadeset osoba.

1

2

3

4

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.