Slučaj Daruvarac

Zadrani opet na ulici u podršku premlaćenoj djevojci: Privedene osobe koje su prijetile obitelji žrtve

P. N.

Nasilnik Darko Kovačević, koji je brutalno premlatio djevojku u zadarskom kafiću Chill Out / snimio Dino Stanin PIXELL

Nasilnik Darko Kovačević, koji je brutalno premlatio djevojku u zadarskom kafiću Chill Out / snimio Dino Stanin PIXELL

A da razloga za podršku premlaćenoj djevojci i njezinoj obitelji itekako ima dala je do znanja majka žrtve zadarskog nasilnika, koja je u razgovoru za N1 televiziju potvrdila da je zadarska policija privela tri osobe koje su prijetile njenoj obitelji.



U Zadru će se danas, sudeći prema najavi članova Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”, ponovo održati prosvjedni skup podrške osamnaestogodišnjoj Zadranki koju je nasilnik Darko Kovačević Daruvarac brutalno premlatio u zadarskom kafiću Chill Out.


Prosvjed bi se trebao odigrati na Narodnom trgu, od 15.00 do 16.00 sati.


Administratori Facebook grupe koja broji oko 2.500 tisuče članova prosvjed su nazvali “Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti nasilnike”.




– Nema govora mržnje i nikakvih prijetnji, mirno smo okupljanje i nećemo se spuštati na njihovu razinu. Nismo politički skup, svi smo tu zajedno, tako da nema nikakvih političkih i ideoloških izjava. Nema nasilja, tu smo da se pokažemo da nas ima, da nismo zadovoljni situacijom, a ne da radimo nerede….”, poručuju organizatori.


A da razloga za podršku premlaćenoj djevojci i njezinoj obitelji itekako ima dala je do znanja majka žrtve zadarskog nasilnika, koja je u razgovoru za N1 televiziju potvrdila da je zadarska policija privela tri osobe koje su prijetile njenoj obitelji.


Majka žrtve Ana Gurlica ogorčena je šrto nasilnik Kovačević slobodno hoda Zadrom, dok njezine kćerke zbog straha kjedva da napuštaju stan.


– On šeta ulicom, a one su u kući i strah ih je. Ja sam taj strah prebrodila i ne radim samo za moju kćerku već za sve žene koje su to doživjele, rekla je majka premlaćene djevojke.