Nova kaznena prijava

Zadarski nasilnik se potukao s mladićem zbog Facebook objava, pa ga prijavio za tri kaznena djela

Hina

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Motiv verbalnih prijetnji i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G.,



ZADAR Zbog verbalne prijetnje, Darko Kovačević Daruvarac (32) u nedjelju će tijekom poslijepodneva biti predan pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave (PU) uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje, potvrdila je Hini glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.


»Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Darko Kovačević u subotu oko 18 sati u jednom kafiću u Zadru verbalno prijetio 24-godišnjem muškarcu, koji je to odmah prijavio policiji«, dodala je.


Kovačević je noć proveo u pritvoru, a motiv verbalnih prijetnji i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.




Nakon što je proveo noć u pritvoru, zadarski nasilnik je kazneno prijavio mladića s kojim se jučer sukobio.


“Tijekom provođenja istraživanja 32-godišnjak je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznene prijave zbog kaznenih djela prijetnje, za lažno prijavljivanje kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima kao počinitelja navodi 24-godišnjaka. Krim istraživanje se nastavlja da bi se utvrdile sve okolnosti “, rekla  je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske, za Index.


Index je razgovarao sa svjedokom koji je tada bio u zadarskom kafiću.


– Porječkali su se zbog nečega od prije, to traje već neko vrijeme. Koliko znam, počelo je na Facebooku. Mladić je sjedio s pet ili šest prijatelja. Kovačević je bio tu s jednim prijateljem. Počelo je verbalno, svađali su se. A onda je ‘Daruvarac’ gurnuo momka. Mladić je pao preko stolice.


Zatim su se umiješali prijatelji i konobari i razdvojili ih. Momak ga je odmah otišao prijaviti na policiju. To je bilo oko 18 sati, tu su bile žene s djecom. Budale, nisu bili ni pijani. Kao dvije babe, ispričao je svjedok za Index.