Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Požar na Turniću

Zabrinuti stanari Čandekove: 'Bojali smo se ovoga. Nadamo se da će sada netko pomoći tom čovjeku'

Foto S. Ježina
Foto S. Ježina
Autor:
Objavljeno: 20. siječanj 2019. u 7:55 2019-01-20T07:55:09+01:00

Dragica Tomić, ovlaštena predstavnica stanara koji žive u ovoj kući s više stanova, prva je priskočila u pomoć nakon što je vidjela dim koji je sukljao kroz prozor te s jednim susjedom ušla u stan i pomogla izvući teško pokretnog muškarca

U požaru koji je jučer nešto poslije 11 sati buknuo u prizemlju jednokatnice na adresi Franje Čandeka 30 na riječkom Turniću, ozlijeđen je muškarac koji je sam živio u stanu od 50 „kvadrata“.

Dragica Tomić, ovlaštena predstavnica stanara koji žive u ovoj kući s više stanova, prva je priskočila u pomoć nakon što je vidjela dim koji je sukljao kroz prozor te s jednim susjedom ušla u stan i pomogla izvući teško pokretnog muškarca.

Za stradalog muškarca kazala je da se zove Redžep, ali prezimena mu se nije mogla sjetiti budući da se kao najmoprimac stana u kojemu je živio, a koji je vlasništvo Grada Rijeke, zapravo navodi njegova supruga koja već godinama ne živi na toj adresi.

Dragica Tomić / Foto s. Ježina

Požar je vrlo brzo lokaliziran, a potpuno ugašen, kažu u JVP Rijeka, bio je u 13.18 sati. Sat vremena kasnije vatrogasci su još jednom provjerili stan a o uzroku požara više detalja znat će se nakon završenog očevida. Sudeći po tome da je jučer još kasno popodne ispred zgrade bio policijski automobil, očevid je potrajao gotovo cijeloga dana.

O uzroku požara nagađalo se i među stanarima Čandekove koji su pratili akciju vatrogasaca. Oni koji su poznavali Redžepa, ispričali su nam da je u stanu živio sam, bez prihoda te da je skupljao plastične boce. Potvrdila nam je to i Dragica Tomić.

- Čovjek živi sam, bez primanja, bez posla i problem je nama u cijeloj kući. Uvijek smo se bojali da do ovoga ne dođe. Sada kada se, nažalost, dogodilo nadam da će neka institucija konačno reagirati i smjestiti ga gdje mu je mjesto jer ovaj čovjek treba pomoć. Kao predstavnica zgrade već sam pokušala nešto učiniti, ali ništa nisam uspjela. Nadam se da će sada netko reagirati – zabrinuta je gospođa Dragica.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA, U NEDJELJU, 20. SIJEČNJA 2019.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze