Odbijeno kao neosnovano

ŽUPANIJSKI SUD ODBIO ŽALBU ODVJETNIŠTVA Bivša pročelnica Vera Begić Blečić ostaje na slobodi

P. N.

Bivša pročelnica, vozeći pod utjecajem alkohola, skrenula je i vozila u pogrešnom smjeru i tako izazvala sudar s tragičnim posljedicama. Teška prometna nesreća dogodila se 15. kolovoza ove godine, nešto prije ponoći.



Bivša riječka pročelnica zadužena za sport, Vera Begić Blečić, neće ponovo u zatvor, barem ne do okončanja sudskog postupka. Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli, koje je odbilo žalbu općinskog državnog odvjetnika uloženu nakon puštanja spomenute osumnjičenice da ostatak procesa koji se protiv nje vodi provede na slobodi.


Podsjetimo, Vera Begić Blečić, bivša pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, na Istarskom je ipsilonu skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Bivša pročelnica, vozeći pod utjecajem alkohola, skrenula je i vozila u pogrešnom smjeru i tako izazvala sudar s tragičnim posljedicama. Teška prometna nesreća dogodila se 15. kolovoza ove godine, nešto prije ponoći.


Vera Begić Blečić puštena je iz pritvora, a žalba općinskog državnog odvjetništva na ovakvu odluku odbijena je kao neosnovana.




– U predmetu protiv osumnjičene hrvatske državljanke rođene 1982. godine, osumnjičenice zbog izazivanja kaznenog djela prometne nesreće, odlučkom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Puli – Pola odbijena je kao neosnovana žalba državnog odvjetnika uložena protiv rješenja suca istrage, kojim je osumnjičenici ukinut istražni zatvor i određene mjere opreza, izvijestio je Županijski sud u Puli dopisom kojeg potpisuje glasnogovornica suda Edvina Draguzet Suevich.