Otrežnjujuće sankcije

ZATVOR I OTKAZ Vozač koji je mrtav pijan vozio putnike do Pule ostaje 13 dana iza rešetaka, a onda ide na biro

Marica Košta

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Koristimo ovu priliku da istaknemo kako je sigurnost svih sudionika u prometu jedno od temeljnih načela našeg poslovanja. Za izolirani slučaj poput ovog nemamo nikakve tolerancije i najstrože ih kažnjavamo te u skladu s time dotičnog vozača očekuje izvanredni otkaz ugovora o radu i sudski postupak za naknadu štete, odgovor je Autotransa



Trinaest dana bit će zadržan u zatvoru u Puli 47-godišnji vozač Autotransovog, odnosno Arrivinog, autobusa s područja Opatije – do okončanja prekršajnog postupka. Jutros je policija nakon što je uhitila i preko noći zadržala vozača kojemu je u srijedu oko 13 sati dok je vozio autobus na relaciji Rijeka – Pula izmjereno 2,58 promila alkohola, privela na Prekršajni sud. Iako mu ondje nije odmah izrečena sankcija rješenjem je određeno njegovo zadržavanje u zatvoru na 13 dana. Vozaču će Prekršajni sud naknadno izreći sankciju a prema riječima Nataše Vitasović iz Policijske uprave istarske, moguće kazne su zatvorska (do 60 dana), novčana (od 5.000 do 15.000 kuna) te zabrana upravljanja vozilom (do godinu dana).  


Pulska prometna policija vozača je zaustavila na petlji Pula dok je prevozio 12 putnika. Budući da je bio u alkoholiziranom stanju vozač je uhićen, a po putnike je došao drugi autobus. Policija je vozača potom odvela u postaju i smjestila ga u posebne prostorije do otriježnjenja te ga ujutro odvela na sud, a potom predala u pulski zatvor.


 




– Ovim putem izražavamo žaljenje zbog krajnje neodgovornog ponašanja našeg vozača na liniji Labin-Pula te se ispričavamo svim putnicima koji su putovali navedenim autobusom. Koristimo ovu priliku da istaknemo kako je sigurnost svih sudionika u prometu jedno od temeljnih načela našeg poslovanja. Za izolirani slučaj poput ovog nemamo nikakve tolerancije i najstrože ih kažnjavamo te u skladu s time dotičnog vozača očekuje izvanredni otkaz ugovora o radu i sudski postupak za naknadu štete, odgovor je Autotransa na naša pitanja da komentiraju ovaj slučaj i o sankcijama koje čekaju vozača.