Završio u pritvoru

ZASTRAŠUJUĆE Osuđivani seksualni prijestupnik u Zagrebu pokušao silovati djevojku svog sina

P. N.

Djevojka u dvadesetim godinama, s kojom je sin osumnjičenika u vezi, prijavila je svog “svekra” da ju je 24. rujna u kući u kojoj je 58-godišnjak živio sa sinom više puta pokušao mimo njezine volje odvesti u krevet



Višestruko osuđivani seksualni prijestupnik (58) sa šireg zagrebačkog područja završio je u Remetincu zbog optužbi da je prije nekoliko dana pokušao silovati djevojku svog sina, javlja Jutarnji list.


Djevojka u dvadesetim godinama, s kojom je sin osumnjičenika u vezi, prijavila je svog “svekra” da ju je 24. rujna u kući u kojoj je 58-godišnjak živio sa sinom više puta pokušao mimo njezine volje odvesti u krevet. Naime, kako je djevojka prijavila, ona je tog jutra došla u kuću kod svojega dečka kako bi njemu i ocu pomogla u kući. No, dečka nije bilo te je ostala sama s njegovim ocem, inače osobom koja je čitavo desetljeće provela u zatvoru zbog niza seksualnih prijestupa.


Pohotni otac prvo je, piše Jutarnji, počeo s raznim seksualnim aluzijama, a onda je postao direktniji govoreći “što bi joj sve radio”. Nakon toga je, prema riječima djevojke koja ga je stalno odbijala te mu govorila da se kontrolira, prešao “s riječi na djela”. Počeo ju je hvatati želeći je na silu odvući u krevet. Muškarac je navodno bio jako uporan, gnjavio ju je sve do 14 sati, no kad je shvatio da neće uspjeti u svom naumu, prestao je s napadima i otišao na posao.




Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja i otvorila istragu. 58-godišnjak je smješten u pritvor po dvije osnove – obzirom da je  bio osuđen na ukupno 15 godina zatvora zbog niza teških seksualnih kaznenih djela, pritvoren je zbog opasnosti od ponavljanja djela. Također, sudac istrage je zaključio i kako postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.