Tragedija na odmorištui

Vozač koji je kamionom usmrtio djevojčice ima novog odvjetnika: Branio je Horvatinčića i Mamića

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell



Ivan Filipović, vozač kamiona koji je na autocesti kod Novske u petak usmrtio dvije djevojčice promijenio je odvjetnika. Više ga ne zastupa Luka Lenić, već zagrebački odvjetnik Veljko Miljević, koji je dosad branio Tomu Horvatinčića, ali i Zdravka Mamića. 


Miljević je za RTL potvrdio da preuzima slučaj, no zasad nije ništa komentirao, jer, kako je kazao, još nije stigao proučiti spise.


Do promjene u redovima obrane došlo je zbog mogućeg sukoba interesa. Odvjetnika Lenića, naime, angažirao vlasnik transportne kompanije, dok obrana nastoji dokazati kako je vozilo kojim je osumnjičenik upravljao bilo neispravno. 


Primio lijek zbog bolova




Za RTL je potvrđeno kako je vozač, večer prije tragedije koja je Slavoniju zavila u crno, primio lijek zbog bolova, kao i liječničku dozvolu da slobodno može nastaviti raditi. Vijest je prvi donio Jutarnji list.


Vozač kamiona večer prije tragedije osjećao je jake bolove u kralježnici i nogama. Reagirala je ekipa Hitne pomoći sa županjskog područja, a onda je primio blokadu, prenoćio u kabini kamiona i ujutro nastavio put do kobnog događaja u Novskoj.


Tijekom poslijepodneva održan je sprovod Ive i Renate, nerazdvojih prijateljica koje su dijelile klupu, a na koncu i stradale zajedno.


Podsjetimo, u teškoj nesreći kod Novske dvije curice su poginule, a dvije žene su ozlijeđene.



Prema riječima vozača, on je skrenuo s autoceste kod Novske natočiti gorivo. Kočnicu je pritiskao, ali nije reagirala. S brzinom od 90 kilometara na sat, namještenom na tempomatu, dojurio je na odmorište pokraj benzinske gdje je pokosio sve pred sobom.


Zakačio vozilo HAC-a


– Ja ne bih želio ulaziti u detalje što je on tamo iskazivao, ali on je imao legitiman razlog da skrene tamo na prostor odmorišta i pri tome mu se dogodilo to što se dogodilo”, kazao je jučer za RTL Luka Lenić, dosadašnji odvjetnik vozača kamiona koji je skrivio tešku nesreću kod Novske.


Iako je vještačenje pokazalo da je kamion bio ispravan, odvjetnik misli kako pregled nije bio detaljan.


RTL Direkt jučer je doznao kako je vozač kamiona 17. svibnja na zaustavnom traku između Nove Gradiške i Starog Petrovog sela u pravcu Zagreba zakačio vozilo HAC-ove ophodnje jedva izbjegavši jači udar i veću nesreću.


Na mjesto događaja stigla je i policija koja je napravila uviđaj i zapisnik. No vozač tada nije vozio bijeli MAN-ov tegljač, nego crveni tegljač s prikolicom. I jedna i druga informacija demantiraju dosadašnju službenu verziju prema kojoj vozač nije imao većih prekršaja i kako je bijeli MAN-ov kamion vozio zadnjih šest mjeseci.