Iza rešetaka

Višemjesečni teror: Riječanin supruzi prijetio da će je zaklati i raznijeti

Šarlota Brnčić

ilustracija, Foto: Vedran Karuza

ilustracija, Foto: Vedran Karuza

Malkić je supruzi lani u studenom govorio da će je raznijeti i razbucati, što je kod nje izazvalo golem strah



RIJEKA Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer 70-godišnjem Sabriji Malkiću, osumnjičenom za dva kaznena djela prijetnje supruzi, a jamstvo kojim se može zamijeniti boravak u zatvoru određeno je na 20.000 kuna. Malkić se sumnjiči da je neutvrđenog dana u studenom 2016. godine u kući u Rijeci, a u cilju da kod supruge izazove strah i nespokoj, rekao da će je zaklati. Dok joj je to govorio, rukom je prelazio ispod svog vrata, nakon čega je suprugu uhvatio za ramena. Počeo joj je govoriti da će je raznijeti i razbucati, što je kod nje izazvalo golemi strah.


Sumnjiči se i da je od početka ove godine pa do 15. ožujka u dvorištu njihove kuće, svaki put kad bi je susreo, rukom prelazio ispod vrata, na taj joj način gestama govoreći da će je zaklati. Susjedu je upravo tog 15. ožujka kazao da će svoju ženu ubiti, zaklati, a kao razlog za takav grozomorni čin naveo je da mu je ukrala novac. Susjed ga je na to počeo smirivati, govoreći mu da problem treba riješiti na miran način, sudskim putem. Na to mu je Malkić odgovorio da sud za njega ne vrijedi, da on ima svoje zakone i da će suprugu zaklati kad djeca ne budu kod kuće. Govorio je i da će je zavezati za stolicu, zapaliti nju i kuću te da ju je trebao ubiti još 90-ih godina.


Susjed je očito te njegove riječi shvatio vrlo ozbiljno, prenio ih Malkićevoj ženi koja ga je na koncu, strahujući za vlastiti život, prijavila policiji. Kako neslužbeno saznajemo, kod Malkića je pronađena ručna bomba, što je sigurno bila dodatna okolnost za njegovo zatvaranje.