Predsjednica suda odbila primiti peticiju

Više od 10.000 potpisa za obustavu ovrhe nad Cesareom

Hina

U veljači je odgođena ovrha dječaka zbog sigurnosnih razloga, a u lipnju prošle godine također je bila odgođena ovrha jer za dječakova oca Allesandra Avenatija nije bio osiguran prijevod na talijanski jezik



SPLIT Prosvjed protiv ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom Avenatijem održat će se u utorak u splitskom naselju Pujanke blizu stana u kojem živi s majkom, gdje je istodobno zakazana ovrha dječaka koji je zbog zdravstvenih razloga hospitaliziran u KBC-u na Firulama, doznaje se od Vande Plazonić, aktivistice i prijateljice obitelji Kuluz.


Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim pobjegla iz Italije, te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.


»Cesareova teta Vanja Kuluz danas je u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju rekavši dječakovoj majci da se javi sudu dan nakon zakazane ovrhe,« rekla je Hini Plazonić.




Općinski sud je zatražio da dječakovo stanje prati psihijatar a sada ignorira nalaze psihijatra koji je rekao da bi ovrha nad Cesareom bila za njega traumatična ravna gubitku života, kazala je Plazonić.


Podsjetila je kako je u veljači odgođena ovrha dječaka zbog sigurnosnih razloga, a u lipnju prošle godine također je bila odgođena ovrha jer za dječakova oca Allesandra Avenatija nije bio osiguran prijevod na talijanski jezik.