Usporite u prometu

VOZAČI OPREZ Policija će u četvrtak na području cijele Hrvatske kontrolirati brzinu

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo«, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.



Na području cijele Hrvatske od 6 sati 23. do 6 sati 24. studenoga policija će provoditi kontinuirani nadzor brzine koja je najčešći uzrok prometnih nesreća, doznaje se u MUP-u.


»Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo«, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.


Podsjećaju da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u deset mjeseci 2017. od ukupno 277 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 106, odnosno 38,3 posto, poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.




Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvat će građane da predlože lokacije za nadzor brzine te odabrati one najpogodnije. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata, kažu u policiji.


Rezultati akcije bit će objavljeni 24.11.2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i MUP-a.