Neobičan slučaj

VJENČANJE U LEPOGLAVI Okrutni ubojica Srđan Mlađan oženio se za 20-godišnju Zagrepčanku

P. N.

Srđan Mlađan, Foto: Arhiva NL

Srđan Mlađan, Foto: Arhiva NL

I dok se u svim ostalim slučajevima zatvorenicima nakon vjenčanja odobrava boravak u sobi za posjete, odnosno daje im se prostor i vrijeme za intimne trenutke nakon sklapanja braka, u Mlađanovu slučaju uprava zatvora napravila je presedan i nije mu odobrila korištenje sobe za posjete



Najpoznatiji hrvatski osuđenik, 38-godišnji Srđan Mlađan, oženio se u utorak u 14 sati u kaznionici u Lepoglavi, piše Jutarnji list.


Brak je sklopio s 20-godišnjom Zagrepčankom Eliom Molnarkoju je na vjenčanju prvi put i vidio, a ova jedinstvena zatvorska romansa počela je dopisivanjem, tako što je Elia pisala Srđanu.


On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila.




Jutarnji navodi kako je vječnanje obavljeno uz neviđene mjere osiguranja. Znajući da je Mlađan osuđenik visokog rizika, uprava zatvora “puhala” je na hladno jer je bilo neobično da Srđan Mlađan sklapa brak s osobom koju vidi prvi put u životu.


I dok se u svim ostalim slučajevima zatvorenicima nakon vjenčanja odobrava boravak u sobi za posjete, odnosno daje im se prostor i vrijeme za intimne trenutke nakon sklapanja braka, u Mlađanovu slučaju uprava zatvora napravila je presedan i nije mu odobrila korištenje sobe za posjete.


Odobrena mu je samo posjeta, i to u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice, piše Jutarnji list.