Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Bili su sumnjivi

VELIKA ZAPLJENA Slovenski bračni par "pao" na Rupi s više od 8 kila droge milijunske vrijednosti

VELIKA ZAPLJENA Slovenski bračni par "pao" na Rupi s više od 8 kila droge milijunske vrijednosti
VELIKA ZAPLJENA Slovenski bračni par "pao" na Rupi s više od 8 kila droge milijunske vrijednosti
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2019. u 7:47 2019-07-30T07:47:29+02:00

Vaganje i prebrojavanje pokazalo je na kraju, po službenim podacima, da je slovenski par krijumčario šest vrsta droge koje su identicirane, a nađena je i još jedna praškasta materija, čiji se sastav još ispituje

RIJEKA - Veliku količinu droge, pozamašne vrijednosti, otkrila je policija proteklog vikenda na graničnom prijelazu Rupa kod dvoje slovenskih državljana koji su bili na ulasku u Hrvatsku.

Zaplijenjeno je više od osam kilograma droge (uglavnom sintetičke), od čega se više od polovice odnosi na amfetamin. Osim te droge, zaplijenjen je kokain, heroin, »ecstasy«, marihuana i hašiš. Procjenjuje se da se u tzv. uličnoj, sitnoj, ali masovnoj prodaji na drogi što je završila u rukama policije mogao zaraditi barem 1,1 milijun kuna. Zaplijenjena droga mogla je zadovoljiti tisuće »malih« konzumenata.

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici Nose, Simon (41) i Polonca (40), s adresom u Kamniku (Slovenija). Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Zapljena velike količine droge dogodila se protekle subote, nešto prije 5 sati ujutro, nakon što se na graničnom prijelazu Jelšane-Rupa pojavio bijeli »volkswagen passat«, slovenske registracije (Ljubljana), kojim je upravljala Polonca Nose, a na mjestu suvozača njen suprug Simon.

No, čini se da je slovenski automobil bio sumnjiv, a pretraga je dovela do zapljene jedne od najvećih i najvrednijih količina narkotika u posljednje vrijeme u riječkoj regiji. Droga je otkrivena u ruksaku, smještenom u prtljažniku »passata«, vreći sakrivenoj u prostoru rezervnog kotača te u prednjim desnim vratima.

Narkotici su nađeni prekriveni odjećom i drugim rekvizitima za ljetovanje na moru.

Vaganje i prebrojavanje pokazalo je na kraju, po službenim podacima, da je slovenski par krijumčario šest vrsta droge koje su identicirane, a nađena je i još jedna praškasta materija, čiji se sastav još ispituje.

*opširnije u tiskanom izdanju 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.