Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Sukob

Utvrđene okolnosti u kojima je ozlijeđena žena u Gornjem Kučanu

Utvrđene okolnosti u kojima je ozlijeđena žena u Gornjem Kučanu
Utvrđene okolnosti u kojima je ozlijeđena žena u Gornjem Kučanu
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2018. u 20:30 2018-06-24T20:30:00+02:00

 Utvrđene su okolnosti događaja u kojemu je ozlijeđena 31-godišnjakinja u Gornjem Kučanu u sukobu s bivšim svekrom u dvorištu njegove kuće u koju je žena htjela nasilno ući kako bi uzela zajedničko dijete iz braka s 32-godišnjim bivšim suprugom koji živi u obiteljskoj kući, priopćila je u nedjelju varaždinska policija. 
»Vezano uz brojne medijske napise o događaju od 21. lipnja u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kučanu obavještavamo da su razjašnjene sve okolnosti događaja«, stoji u priopćenju policijskoga službenika za odnose s javnošću Policijske uprave (PU) varaždinske Matka Murića.

Podsjeća se da je u četvrtak, 21. lipnja, oko 22,27 sati, Operativno komunikacijski centar PU varaždinske primio dojavu 32-godišnjaka da u obiteljsku kuću u Gornjem Kučanu želi nasilno ući njegova bivša supruga. Istoga dana u 22, 32 sati Operativno komunikacijski centar primio je i dojavu 31-godišnjakinje da ju je u Gornjem Kučanu istukao 55-godišnji bivši svekar.
Dolaskom na mjesto događaja nakon prve dojave, policijski službenici zatekli su 32-godišnjega dojavitelja i njegova oca. Utvrđeno je da žena željela nasilno ući u dvorište obiteljske kuće i uzeti njihovo zajedničko dijete. Mlada žena i njezin bivši svekar fizički su se sukobili kada ju je 55-godišnji muškarac sprječavao da uđe u dvorište, pritom su oboje pali na pod, a 31-godišnjakinja zadobila je ozljede, ali je s navedene adrese otišla prije dolaska policijskih službenika.

Kada su policijski službenici, po drugoj dojavi, stigli na adresu 31-godišnje u Varaždinu, uočili su da ima ozljede na glavi – manje crvenilo i oteklinu na čelu, te joj je ponuđeno da pozove liječničku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, što je ona odbila i izjavila da će sama zatražiti medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.
Utvrđeno kako je 31-godišnjakinja naknadno i zatražila medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane, ali prema procjeni dežurnoga liječnika, ne bi trebale biti teže.

Policijski službenici su nakon utvrđenoga činjeničnog stanja, 31-godišnjakinji i 55-godišnjaku izdali Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te će protiv njih redovnim putem podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Također je utvrđeno kako 31-godišnjakinja neprijavljeno boravi na adresi u Varaždinu pa je izdan Obvezni prekršajni nalog poradi prekršaja iz članka 4. st. 1 Zakona o prebivalištu, kažnjivo po čl. 16. st. 1. istog Zakona.
O događaju izvješten je nadležni Centar za socijalnu skrb, a posebno izvješće dobit će i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.