Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Iza zatvorenih vrata

Uskoro presuda za stravičnu obiteljsku tragediju: Pred djecom mu je zabila nož u prsa

simio Vjeran Žganec Rogulja / PIXELL
simio Vjeran Žganec Rogulja / PIXELL
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2018. u 9:52 2018-10-24T09:52:23+02:00

Obiteljska tragedija o kojoj smo pisali sredinom veljače šokirala je koprivnički kraj ali i primorsko-goransku regiju iz koje potječe optuženica. Kobnog popodneva kad je izbola muža, Dejanov maloljetni sin pokušao je ocu zaustaviti krvarenje, dok je njegova kći istrčala iz kuće do susjeda kako bi pozvala pomoć.

ZAGREB - Iza zatvorenih vrata, bliži se kraj sudskog procesa protiv 28-godišnje Slađane Brkić optužene za ubojstvo izvanbračnog partnera Dejana S. (48) kojeg je u veljači ove godine izbola kuhinjskim nožem pred očima troje mališana u zajedničkoj kući u Goli kraj Koprivnice. Idućeg tjedna obrana i Tužiteljstvo pred varaždinskim sudom iznijet će završne riječi nakon čega slijedi i objava nepravomoćne presude.

Prema neslužbenim informacijama obrana bi pred sudom mogla iskoristiti navode same optužene kako ju je nevjenčani partner godinama zlostavljao, činjenicu da je bila pod lupom psihijatra, te da je njegova nasilna ljubomora na njezinog bivšeg dečka bio povod da ga napadne. No, jezivi detalj da je s dva smrtonosna uboda nožem u prsa usmrtila 48-godišnjaka u prisustvu djece dodatni je element u optužnici za ionako strašno zlodjelo na koji će ukazivati tužitelji.

Rodila u zatvoru

Podsjećamo, nevjenčanog muža ubila je kobnog popodneva 15. veljače u dnevnom boravku pred očima dvoje mališana iz nekadašnjeg Dejanovog braka te djeteta kojeg je ona dobila sa svojim bivšim partnerom. Ujedno, doznalo se za šokatnu činjenicu da je u inkriminirano vrijeme bila u osmom mjesecu trudnoće i silom prilika postala jedna od prvih osumnjičenica za ubojstvo koja je rodila dijete u zatvorskoj bolnici.

Obiteljska tragedija o kojoj smo pisali sredinom veljače šokirala je koprivnički kraj ali i primorsko-goransku regiju iz koje potječe optuženica. Kobnog popodneva kad je izbola muža, Dejanov maloljetni sin pokušao je ocu zaustaviti krvarenje, dok je njegova kći istrčala iz kuće do susjeda kako bi pozvala pomoć.

Siročad nakon pokolja

Nesretnom muškarcu nije bilo spasa. Iskrvario je od teških ozljeda. Hitna pomoć i policija nisu mogli ući u dom jer se 28-godišnjakinja zaključala iznutra. Policija je odmah provalila u kuću i zatekla stravičan prizor. Nesretnik je ležao u lokvi krvi a izbezumljena djeca koja su ostala u kući nekontrolirano su se tresla i ridala od šoka.

Jedno od djece skinulo je svoju tenisicu i nemoćno pritiskalo Dejanovu ranu iz koje je nezaustavljivo tekla krv. Trudna partnerica imala je krvave ruke. Zlosretni otac i očuh mališana nije se uspio obraniti od njezinih uboda. Osumnjičena 28-godišnjakinja završila je u koprivničkoj bolnici zbog posjekotina na ruci nakon čega je prebačena na psihijatrijski odjel. S obzirom da je bila u visokom stadiju trudnoće liječnici su morali obaviti i ultrazvuk i CTG pregled bebina srca.

Njezin petogodišnji sin je udomljen, a brigu o novorođenoj djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Brigu o mališanima iz prvog Dejanovog braka preuzeo je brat ubijenog koji je i službeno zatražio skrbništvo. Dejanova djeca izgubila su oba roditelja. Njihova majka i nekadašnja žrtvina supruga preminula je prije nekoliko godina od karcinoma. Suđenje u ovom slučaju ostalo je zatvoreno za javnost zbog zaštite osobnog i obiteljskog života svjedoka, djece, kao i same optužene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.