Privedena zbog prijetnji

‘Uništit ću vas, nestat ćete’: Bakranka susjedu prvo zapalila garažu i apartman, ali tu nije prestala

Fiore Vežnaver

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Bakranka je postala poznata čitateljima crne kronike kada je optužena za podmetanje požara u skladištu iznad Bakra. Sad je navodno prijetila susjedu »uništenjem i nestajanjem«



RIJEKA Vesna Mavrinac (67) iz Bakra uhićena je i privedena proteklog vikenda na sud, ali je nakon toga, uz izrečene joj mjere opreza, puštena da se sa slobode brani u daljnjem postupku zbog inkriminacije da je susjedu prijetila smrću.


Bakranka se sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinila proteklog utorka, oko 2.30 sati, na stubištu stambene zgrade u Bakru. Tereti se da je tijekom razgovora sa susjedom zaprijetila mu: »Uništit ću vas! Nestat ćete!« Prema dosadašnjim sumnjama, pretočenim u policijsku kaznenu prijavu, nakon toga se udaljila prema svome stanu, mrmljajući da će usmrtiti susjeda. Riječi Bakranke su, kako je inkriminirano, kod muškarca izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.


Osumnjičena žena je nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu predvedena pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci koja nije prihvatila prijedlog tužiteljstva da joj se odredi istražni zatvor. No, određene su joj mjera opreza, zabrana približavanja i kontaktiranja s muškarcem kojem je, po dosadašnjim sumnjama, prijetila.




– Žalit ćemo se na mjere opreza, konstatirao je njen branitelj, odvjetnik Harun Bašagić, nakon sudskog ročišta.


Vesna Mavrinac dovedena je na sud i prije dvadesetak dana, a tada joj je i određen istražni zatvor, pod sumnjom da je u Bakru izazvala požar u kojem je pričinjena šteta od gotovo 450 tisuća kuna, a uz to i počinila krađu. No, iz pritvora – u koji je smještena zbog opasnosti od ponavljanja djela – izašla je poslije desetak dana, jer je izvanraspravno vijeće prihvatilo žalbu obrane na pritvor, pa je puštena da se u daljnjem postupku brani sa slobode.


U slučaju požara Bakranka se tereti za kazneno djelo »dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom«, a stradala je imovina dvojice muškaraca. Sumnjiči se da je 21. kolovoza, oko 7.40 sati, ušla u dvorište jedne obiteljske kuće u Bakru, te u garaži i priručnom skladištu, preuređenom u apartman, podmetnula požar. Pri tome je izgorio veći dio namještaja i inventara koji je bio u apartmanu, čime je 53-godišnjem vlasniku – s kojim navodno nije u dobrim odnosima – pričinjena šteta od 367 tisuća kuna. U garaži su u potpunosti izgorjela dva motocikla marke BMW u vlasništvu njemačkog državljanina, kojem je pričinjena šteta od 80 tisuća kuna.


Mavrinac je osumnjičena i da je u noći od 21. na 22. kolovoza u Bakru, s barke privezane na obali uzela i za sebe zadržala drvena vesla i pribor za ribolov, pričinivši 21-godišnjem vlasniku štetu od 1.100 kuna. Mavrinac poriče kaznena djela. I u slučaju paljevine tvrdi da nema veze sa slučajem. Ali, koliko se može saznati, istražitelji smatraju da je tereti snimka s nadzorne kamere, ne baš s mjesta događaja, ali je zabilježeno njeno kretanje koje se može povezati s nemilim događajem.