Ne može do suda

Umjesto u zatvor, Horvatinčić ide na operaciju u Njemačku. Njegov odvjetnik tvrdi da je bilo hitno

Vladimir Mrvoš

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Mom klijentu se zdravstveno stanje, uzrokovano rakom želuca, posljednjih dana dodatno pogoršalo tako da je bio prisiljen zatražiti hitan pregled u Sveučilišnoj klinici u Njemačkoj, objašnjava Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen



Poduzetnik Tomo Horvatinčić koji je proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, pozvan je danas na Županijski sud u Zagrebu u Centar za izvršavanje kazne zatvora, u vezi uručenja Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci što mu je doneseno temeljem pravomoćne i izvršne presude Općinskog suda u Šibeniku iz ožujka 2019. i presude Županijskog suda u Zadru iz rujna prošle godine.


Međutim, Horvatinčić je u međuvremenu hospitaliziran u Njemačkoj gdje čeka operaciju, što nam je potvrdio njegov odvjetnik Velimir Došen.


– Mom klijentu zdravstveno stanje, uzrokovano rakom želuca, posljednjih dana dodatno se pogoršalo tako da je bio prisiljen zatražiti hitan pregled u Sveučilišnoj klinici u Njemačkoj kod liječnika koji mu je već najavio operaciju za travanj ove godine, objašnjava Došen.




Horvatinčićev odvjetnik kaže da je liječnik na pregledu ustanovio da je u zadnja tri mjeseca kod Tome Horvatinčića došlo do recidivirajućih aspiracija što se reflektiralo u evidentnom pogoršanju refluksa zbog čega je savjetovana neodgodiva operacija. Predoperativna priprema je obavljena u ponedjeljak, hospitalizacija u utorak, a za danas je najavljen operativni zahvat.


– Ovo je treća operacija nakon dijagnoze raka želuca, a ona se prema mišljenju liječnika hitno mora izvršiti kako bi se pridonijelo saniranju zdravstvenih tegoba i kako se ne bi ugrozio život Tomi Horvatinčiću, pa zato nije u mogućnosti pristupiti na Županiji sud radi uručenja Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora, rekao je Došen za naš list.


*** Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…