Nemilosrdni nasilnik

Umažanin iza rešetaka: Omamio bivšu djevojku, zatočio je i tri se dana iživljavao nad njom

Marica Košta

Umaški restaurant San Marco u koji je Samir Šabanović odveo svoju žrtvu

Umaški restaurant San Marco u koji je Samir Šabanović odveo svoju žrtvu

Šabanović je na ulici u Umagu presreo 26-godišnjakinju te joj na usta stavio krpu natopljenu s omamljujućim sredstvom. Odnio ju je u svoj restoran gdje ju je vezao, tri dana držao zatočenu te joj prijetio smrću



UMAG – Za počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, nanošenja tjelesne ozljede i prijetnje, sve na štetu 26-godišnjakinje, osumnjičen je 54-godišnji hrvatskih državljanin, a neslužbeno doznajemo da se radi o Samiru Šabanoviću iz Umaga, o kojem se u više navrata pisalo na stranicama crne kronike.


Naime, neslužbeno doznajemo da je Šabanović nedjela počinio u svom ugostiteljskom objektu u Umagu, a s 26-godišnjakinjom je ranije bio u vezi. Do nemilog događaja je navodno došlo jer je 54-godišnjak htio nastaviti vezu, a 26-godišnjakinja je bila protiv toga.


Šabanović je osumnjičen da je tri dana, od 12. do 15. rujna, držao 26-godišnjakinju zatočenu i vezanu u svom ugostiteljskom objektu na području Umaga. Uhićen je pod sumnjom da je proteklog utorka, oko 22.30 sati, u Ulici Marina Bemba u Umagu, presreo 26-godišnjakinju te je omamio uz pomoć nepoznatog sredstva. Djevojka je potom izgubila svijest, a probudila se u Šabanovićevom lokalu.


Mjesec dana pritvora




– Osnovano se sumnja da ju je svezao, a kad je došla k svijesti, udarao ju je, uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede. U restoranu ju je držao vezanu i prijetio joj sve do 15. rujna kada ju je pustio, zaprijetivši joj da će je usmrtiti ako ga prijavi policiji – stoji u priopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, objavljenom na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH.


Dvadesetšestogodišnjakinja je lakše ozlijeđena, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u subotu u poslijepodnevnim satima, odveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Odvjetništvo je izvijestilo i da je 16. rujna provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog 54-godišnjaka. Na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Puli, sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je Šabanoviću jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Jučer smo se uvjerili da je Šabanovićev restoran San Marco na šetnici u Umagu zatvoren, a od susjeda smo doznali da je lokal zatvoren još od svibnja. Kako doznajemo od susjeda, do zatvaranja je došlo zbog svađe između Šabanovića i 26-godišnjakinje, a restoran je prenio na nju još prije tri godine. Susjedi nisu puno znali u vezi s prošlotjednim nemilim događajem i uhićenjem Šabanovića, no kazali su da se radi o prilično žalosnoj priči.


– Ne čudi me da je do toga došlo. Naime, on je problematičan, ali mislim da ni ona nije uzorna. Više puta su prekidali pa se ponovo pomirili. Kako sam čuo, redovito su se svađali, on ju je i tukao, a navodno su baš zbog tih sukoba zatvorili lokal uoči turističke sezone – kazao nam je jedan susjed.


Osuđen za prijevaru


Što se događalo kad je policija došla u lokal te je li Šabanović zatečen upravo tamo, nije poznato. Jedna nam je osoba potvrdila da je vidjela više policajaca koji su pješice išli prema restoranu San Marco, no, kako nam je kazala, nije ni pomislila da se tako nešto dogodilo. Do samog lokala se ionako može doći samo pješke ili motociklom jer se nalazi u pješačkoj zoni.


Šabanović je sa stranica crne kronike poznat po sudskom postupku koji se protiv njega vodi zbog jednog slučaja prijevare, ali i zbog držanja glavate želve u akvariju na terasi restorana San Marca prije pet godina, kad mu je u jeku turističke sezone inspekcija zatvorila lokal na mjesec dana.


Nedavno je u kaznenom postupku za prijevaru slovenskih državljana oko prodaje zemljišta koji se vodio od 2011. godine na bujskom Općinskom sudu pravomoćno osuđen na godinu dana i osam mjeseci zatvora, odnosno uvjetno na četiri godine. Presudom je određeno i da oštećenome mora nadoknaditi iznos od 200 tisuća kuna, no do kraja siječnja ove godine to nije učinio. Od suda je, kad je u listopadu 2014. godine presuda postala pravomoćna, zatražio produljenje roka za plaćanje odštete, a taj rok je istekao krajem siječnja ove godine.