Sječa i krađa

Ukrao 52 kubika bukovih drva za ogrjev u Delnicama

P. N.

Ilustracija Foto: Reuters

Ilustracija Foto: Reuters

Naime, sumnja se da je od lipnja do listopada u privatnoj šumi na području Delnica  neovlašteno posjekao, izvukao, preradio te potom prevezao oko 52 kubika bukovih drva za ogrjev. Dio drva je dostavio vlasniku, dok je veći dio odložio na javnoj površini u namjeri daljnje prodaje



RIJEKA Hrvatskog državljanina, starosti 35 godina policijski službenici iz Delnica sumnjiče za nekoliko prekršaja, javlja PU primorsko-goranska.


Naime, sumnja se da je od lipnja do listopada u privatnoj šumi na području Delnica  neovlašteno posjekao, izvukao, preradio te potom prevezao oko 52 kubika bukovih drva za ogrjev.


Dio drva je dostavio vlasniku, dok je veći dio odložio na javnoj površini u namjeri daljnje prodaje.




Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti te iz Zakona o šumama policija je dostavila obavijest o počinjenom prekršaju tijelima u čijoj je nadležnosti pokretanje prekršajnog postupka, dok je zbog odlaganja drva na javnoj površini izvješten komunalni redar.


Također, policija traga i za nepoznatim počiniteljem koji je krajem listopada na području Bribira otuđio više kubika bukovih drva, čime je javno poduzeće oštetio za nekoliko tisuća kuna.