Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Nedjelo u centru Rijeke

Ukrali mu skuter pa ga bacili u Mrtvi kanal

Skuter nakon izvlačenja iz Mrtvog kanala / Foto Fiore VEŽNAVER
Skuter nakon izvlačenja iz Mrtvog kanala / Foto Fiore VEŽNAVER
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2013. u 13:33 2013-05-16T13:33:00+02:00

A što da vam kažem... Ne samo da će na  skuteru »Kymco«, zbog toga što je završio u vodi, trebati raditi »generalku« na motoru, nego ga je lopov i znatno oštetio, »očerupao«, kako bi došao do žica i pokrenuo motor, kaže vlasnik N. M.

RIJEKA  Drugu lošu vijest čuo je jučer ujutro vlasnik skutera, Riječanin N. M,  kojem je to vozilo ukradeno prije tjedan dana; naime, ispostavilo se da mu je skuter, nakon što je poslužio lopovu, završio u – Mrtvom kanalu.

– A što da vam kažem... Ne samo da će na  skuteru »Kymco«, zbog toga što je završio u vodi, trebati raditi »generalku« na motoru, nego ga je lopov i znatno oštetio, »očerupao«, kako bi došao do žica i pokrenuo motor. Popravak i dovođenje skutera u vozno stanje stajat će sigurno nekoliko tisuća kuna. Zašto je lopov  bacio skuter u Mrtvi kanal? Pa, vjerojatno iz obijesti – priča vlasnik i dodaje da nije isključeno i da je moped bačen u vodu jer je kradljivac mislio da će tako ukloniti tragove što bi ga mogli otkriti.  

Na izvlačenju skutera iz Mrtvog kanala jučer ujutro angažirani su riječki profesionalni vatrogasci. Vlasnik je skuter nakon toga smjestio u portun zgrade u Starom gradu u kojoj stanuje.
Skuter »kymco« je, kaže vlasnik, ukraden dok je bio parkiran kod gradske biblioteke. Moped je  u  srijedu poslijepodne u Mrtvom kanalu otkrio  čovjek koji tamo ima barku; dok ju je uređivao, odjednom je ugledao vozilo na dva kotača u vodi.

– Skuter sam kupio za 14 tisuća kuna, a aktualna vrijednost, dok nije završio u vodi, bila mu je oko osam tisuća kuna, toliko je upisao i policijski inspektoru u zapisnik. No, sada, dok ga ne popravim, ne vrijedi mnogo – zaključio je razočarani vlasnik skutera nastanjen u središtu Rijeke. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.