Policijske snimke

Uhićeni pod sumnjom da su zločinačka organizacija: Policija tvrdi da su spremali ubojstvo. Pogledajte kako su uhićeni

P. N.

foto: MUP

foto: MUP

Utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjak, u dogovoru s 38-godišnjakom i 29-godišnjakom, 13. studenog 2018. na području Splita u vozilo ugurao 21-godišnjaka, kojeg su zatim tjelesno napali i nanijeli mu teške ozljede glave. Prilikom pretraga obavljenih u sklopu kriminalističkog istraživanja, kod 34-godišnjaka je pronađen pištolj „Glock“ s pripadajućim streljivom.



Policijski USKOK splitske policije i pripadnici Specijalni policije u srijedu popodne uhitili su sedmoricu muškaraca, koji su osumnjičeni za udruživanje u zločinačku organizaciju. Iz policije tvrde da su uhićeni odgovorni za nekoliko vatrenih obračuna na području Splita, koja su rezultirala ranjavanjima. Ukupno je, poak, zbog ovoga uhićeno osam ljudi.


Policija je sedmoricu uhitila zbog sumnje da su sudjelovali u organizaciji i pripremanju napada na dvadesetosmogodišnjeg Jozu Čabraju, a napad se dogodio u Kaštel Sućurcu i o njemu je naš list izvijestio javnost.


Splitski dnevni list Slobodna Dalmacija donosi i inicijale uhićenih: D. P., R. Ž., A. V., P. V., Ž. R., S. V. i T. M. te navodi da su trojica uhićeni u Baškoj Vodi, jedan u Kaštelima. Tog koji je uhićen u Kaštelima, a ima incijale D.P., policija sumnjiči da je naručio Čabrajino ubojstvo, pri čemu je, smatraju, ulogu ubojice trebao preuzeti mušklarac s inicijalima D.P.. Za ubojstvo je navodno bila predviđena cijena od 40 tisuća eura, ali ta informacija je neslužbena i nije potvrđena od strane policije.




Evo što o ovom slučaju u svom priopćenju kaže policija, koja je objavila fotografije i video snimke uhićenja:


‘Osam hrvatskih državljana osumnjičeno je da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari, objavila je splitsko-dalmatinska policija.


foto: screenshot


foto: screenshot



Nad osam hrvatskih državljana, osumnjičenih da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari, provedeno je kriminalističko istraživanje.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjak, u cilju preuzimanja kontrole i vodeće uloge u krijumčarenju i preprodaji droge na širem splitskom području, odnosno protupravnog pribavljanja znatne imovinske koristi stečene preprodajom droge, u zajedničko djelovanje povezao sedam osoba u dobi od 20 do 38 godina, nakon čega su nabavljali razne vrste oružja i streljiva, kojim su pokušali usmrtiti pripadnike drugih zločinačkih udruženja i oštetiti njihovu imovinu, te u cilju upozorenja i zastrašivanja teško ozlijedili i pripadnika vlastitog zločinačkog udruženja.



Utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjak, u dogovoru s 38-godišnjakom i 29-godišnjakom, 13. studenog 2018. na području Splita u vozilo ugurao 21-godišnjaka, kojeg su zatim tjelesno napali i nanijeli mu teške ozljede glave. Prilikom pretraga obavljenih u sklopu kriminalističkog istraživanja, kod 34-godišnjaka je pronađen pištolj „Glock“ s pripadajućim streljivom.


Osumnjičenog 29-godišnjaka se također sumnjiči da je 25. prosinca 2018. u ulici Stjepana Radića u Solinu, radi ostvarivanja uvodno spomenutog cilja zločinačkog udruženja kojem i sam pripada, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u 29-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, s namjerom da ga usmrti, a nakon čega je 2/3. veljače 2019. u mjestu Trolokve, s ciljem zastrašivanja iste osobe, vatrenim oružjem oštetio osobno vozilo Mercedes parkirano u blizini njegove kuće.


Osim toga, sumnjiči ga se i za oštećenje osobnog vozila 38-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, počinjeno 26. siječnja 2019. u Okrugu Gornjem. Nakon što je prethodno nabavio streljivo, iz vatrenog oružja ispalio je 18 hitaca u parkirano osobno vozilo Mercedes, također radi ostvarivanja cilja svog zločinačkog udruženja.



Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja i da su 29-godišnjak, 34-godišnjak i 26-godišnjak 23. siječnja 2019. dogovorili i isplanirali kako će, radi osvete, usmrtiti jednu osobu i to vatrenim oružjem koje su prethodno nabavili 34-godišnjak i 29-godišnjak. U namjeri pronalaska i usmrćivanja osobe nisu uspjeli.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je i osnovana sumnja da su 29-godišnjak, 38-godišnjak, 21-godišnjak, 23-godišnjak, 20-godišnjak i 22-godišnjakinja, po prethodnom dogovoru i planu, 5. ožujka 2019. u Kaštel Sućurcu pokušali usmrtiti 28-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, i to na način da su, nakon detaljno razrađenog zajedničkog plana i pozivanja oštećenog na dogovoreno mjesto, do njega došli 29-godišnjak i 21-godišnjak, kojom prilikom je 29-godišnjak u 28-godišnjaka, koji se nalazio u osobnom vozilu BMW, ispalio više hitaca, u namjeri da ga usmrti.


Protiv osumnjičenika policija je podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok su oni predani pritvorskom nadzorniku.”