Iza rešetaka

Uhićena još trojica Šibenčana zbog napada kod Senja; Jesu li mogli izvesti napad u 69 minuta?

Fiore Vežnaver

Pritvoreni su Matej Troskot, Karlo Guberina i Josip Peran, svi 21-godišnjaci i rođeni Šibenčani. Sva trojica su završila srednju Prometno-tehničku školu u Šibeniku i dosad su neosuđivana



RIJEKA U riječki zatvor smještena su jučer poslijepodne još trojica mladića, svi Šibenčani, koji se sumnjiče da su kao pripadnici Torcide bili dio organizirane skupine huligana koja je u noći na nedjelju kod Senja napala riječke navijače i labinske rukometaše.


Pritvoreni su Matej Troskot, Karlo Guberina i Josip Peran. Svi imaju 21 godinu, završili su Prometno-tehničku školu i dosad su neosuđivani.


Broj Šibenčana koji su završili u riječkom zatvoru pod sumnjom za ovaj napad tako se popeo na šest. Kako se može saznati, nova trojica su bili suputnici u automobilima renault megane i BMW koje su vozili Šibenčani Jerko Pešić (21) i Damir Rak (21), koji su u srijedu pritvoreni zajedno s Lukom Mrčelom (27).


Jamčevina ista




I novoj trojici je određena jamčevina od 30 tisuća kuna te se sumnjiče za kaznena djela za koja je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Također, sva trojica tvrde da nemaju veze s napadom.


– Prema onome što nam je dosad prezentirano, mislim da nema dokaza i da se ne mogu povezati s događajem, izjavio je odvjetnik Goran Marjanović, branitelj Karla Guberine. Ostalu dvojicu zastupaju Saša Jelušić i Klaudio Dekleva.


Karlo Guberina, Foto: R. BRMALJ


Karlo Guberina, Foto: R. BRMALJ



Kako saznajemo, sva šestorica Šibenčana su bila u trima automobilima koje je policija zaustavila na kružnom toku u Senju te legitimirala. Svi su naišli na taj punkt došavši iz smjera sjevera, Žute Lokve. Mladići tvrde da su nakon toga, na sugestiju policije, otišli natrag za Šibenik, i da nisu sudjelovali u napadu kod Bunice.


Osam minuta


Vrlo bitnim bi se moglo pokazati vrijeme kada je zabilježen njihov izlazak i ulazak na naplatnoj kućici na Žutoj Lokvi. Koliko je nama poznato, za BMW je zabilježen izlazak u 23.31 sat u subotu, u Senju je evidentiran u 23.50, a zatim na Žutoj Lokvi 40 minuta nakon ponoći.


Josip Peran, Foto. R. BRMALJ


Josip Peran, Foto. R. BRMALJ



Policija i tužitelji, po svemu sudeći, smatraju da su u međuvremenu imali dovoljno vremena za sudjelovanje u napadu, dok odvjetnici smatraju da u tih 69 minuta između izlaska i povratka na Žutu Lokvu nisu imali vremena da izvedu i napad kod Bunice.


Inače, po navigaciji u iPhoneu, od Žute Lokve do Bunice trebaju 33 minute, a po Googleovoj navigaciji čak 8 minuta manje.