17 dana potrage

Uhićen ‘Malčanski brijač’, srpski pedofil i otmičar djevojčice Monike. Pogledajte snimku

Hina

Foto Screenshot YouTube MUP RS

Foto Screenshot YouTube MUP RS

Jovanović je nadimak 'Malčanski brijač' dobio jer je, navodno, šišao svoje žrtve. U jedinom razgovoru za medije ustvrdio je da su mu taj nadimak dali novinari



BEOGRAD Ninoslav Jovanović, zvani ‘Malčanski brijač’ osumnjičen za otmicu djevojčice Monike Karimanović (12), uhićen je u nedjelju nakon 17 dana potrage, objavili su srbijanski mediji.


Jovanović je uhićen na groblju u njegovu rodnom selu Malči nakon što ga je jedan od mještana primjetio da bježi i to javio policiji.


Uhićenje bjegunca, ranije osuđivanog za otmicu i silovanje, potvrdili su tužitelji u Nišu.




Djevojčica Monika Karimanović oteta je 20. prosinca oko 7,30 sati na putu u školu, a nakon deset dana opsežne potrage nađena u napuštenoj kući na području sela Pasjača.


Jovanović je uspio pobjeći i za njim je tragalo nekoliko stotina policajaca i lokalnih mještana, uz pomoć helikoptera i termovizijskih kamera.


To je u posljednje 23 godine treće uhićenje Jovanovića, koji je prvi put uhićen 1996. kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju djevojčicu.


Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je priveden i osuđen na deset godina zatvora.


Nakon izlaska iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu koju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bjegu pokušao je silovati još jednu dvanestogodišnju djevojčicu.


Za silovanje i pokušaj silovanja Jovanović je osuđen na 15 godina zatvora, ali je mu je Vrhovni sud kaznu smanjio na 12 godina pa je u zatvoru bio od 2006. do 2018.


Jovanović je nadimak ‘Malčanski brijač’ dobio jer je, navodno, šišao svoje žrtve. U jedinom razgovoru za medije ustvrdio je da su mu taj nadimak dali novinari.