Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Vatrena stihija

Ugašen požar na Institutu Ruđer Bošković

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2018. u 12:34 2018-02-21T12:34:44+01:00

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao materijalnu štetu, a prilikom intervencije nitko nije ozlijeđen. No, trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslana na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede, priopćeno je iz IRB-a

ZAGREB U laboratoriju za sintetsku i organsku kemiju na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u srijedu oko dva sata iza ponoći iz još neutvrđenog razloga došlo je do požara koji je uspješno ugašen pravodobnom reakcijom vatrogasaca s IRB-a.

Požar je u prostorijama laboratorija uzrokovao materijalnu štetu, a prilikom intervencije nitko nije ozlijeđen. No, trojica vatrogasaca zbog udisanja dima preventivno su poslana na pregled u KBC Zagreb gdje im nisu utvrđene ozlijede, priopćeno je iz IRB-a.

Iz Instituta napominju da nije postojala nikakva opasnost od širenja vatre izvan zahvaćene prostorije.

Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozije, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« i Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja, te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a.

»Nakon što su djelatnici NZJZ-a 'Dr. Andrija Štampar' utvrdili da u zraku ne postoje plinovi koji bi mogli ugroziti ljudsko zdravlje, djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping službeno su potvrdili da se bez opasnosti po zdravlje može pristupiti sanaciji laboratorija«, izjavio je Zdravko Lovrić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Točan uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.