Bačeni u šumu

UŽASNUTI VOLONTERI Policija se uključila u potragu za vlasnikom “horor legla”, ponuđena i nagrada od 10.000 kn

Glas Istre

Jedan od pronađenih štenaca

Jedan od pronađenih štenaca

Policijski službenici stupili su u kontakt s volonterima Udruge za zaštitu životinja "Snoopy", kao i s mještanima koji žive u neposrednoj blizini pronalaska psića, a sve u cilju prikupljanja korisnih informacija kako bi se što brže ušlo u trag počinitelju ovog djela



Volonteri pulske udruge za zaštitu životinja “Snoopy – friends for life” prije nekoliko dana pokupili su iz grmlja pored Ližnjana leglo od osam štenaca u očajnom stanju, na rubu smrti, izgladnjelo i s problemima s dlakom.


Pretpostavka je da je cijelo leglo u dobi od oko tri tjedna, zajedno s mamom, bilo izbačeno iz kuće ili dvorišta. Mama im je u međuvremenu uginula.


– Mali borci sada jedu, piju, ali u njihovim očima je još uvijek samo užas, totalno su tupi, doznajemo od volontera udruge pod čijom je skrbi trenutno ovo “horor leglo”.




– Uopće ne možemo opisati taj horor, koliko su se oni napatili i koliko još pate. Krpelji u otvorenim ranama, milijun buha, crva, glista i trakavica ispada iz njih. Pogledi su im prazni, tupi. Izmučeni su do krajnjih granica. Mama je bila pored njih mrtva. Navodno su je skupili šinteri pa smo pokušali doći do informacije je li imala čip, ali iz veterinarske nam opovrgavaju da su oni preuzeli lešinu. Leša više na lokaciji nema, pričaju nam iz ove udruge još uvijek u šoku. 


U međuvremenu je uginuo i jedan štenac, a hoće li ostali preživjeti, još nije posve sigurno.  Ponuđena je i nagrada od 10 tisuća kuna za informaciju koja će dovesti do pronalaska vlasnika ovih pasa.



Policijski službenici započeli s prikupljanjem obavijesti kako bi se utvrdilo tko je ostavio štence bez skrbi i na taj način izložio ih nepotrebnoj patnji. Kako pojašnjavaju, u ovom postupku ima elemenata kaznenog djela iz članka 205. Kaznenog zakona, odnosno o ubijanju ili mučenju životinja.


– Policijski službenici stupili su u kontakt s volonterima Udruge za zaštitu životinja “Snoopy”, kao i s mještanima koji žive u neposrednoj blizini pronalaska psića, a sve u cilju prikupljanja korisnih informacija kako bi se što brže ušlo u trag počinitelju ovog djela. Iz zasad prikupljenih obavijesti nije se uspjelo doći do korisnih saznanja. Stoga pozivamo mještane Ližnjana i okolice da se, ukoliko koji imaju korisne informacije koje mogu pomoći u otkrivanju počinitelja, s punim povjerenjem obrate policiji na broj 192 ili putem adrese elektroničke pošte: [email protected], doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović.