Premlaćivanje

UTJERIVANJE DUGA Riječanin kliještima pretukao čovjeka, ozljede su opasne po život

Fiore Vežnaver

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com

Muškarac je hospitaliziran, a na kraju se ispostavilo da je zadobio ozljede što su okvalificirane opasnim po život. Agatić mlađi osumnjičen je za tri kaznena djela: nanošenje osobito teške ozljede, protupravno oduzimanje slobode i pokušaj protupravne naplate



RIJEKA Mladen Agatić, 45-godišnjak iz Rijeke, i njegov 65-godišnji brat Mato, s adresom u Matuljima, smješteni su proteklog vikenda u riječki zatvor, pod sumnjom da su upleteni u slučaj u mjestu na matuljskom području što je obilježen teškim ozljeđivanjem 62-godišnjeg V. P-a, državljanina BiH, rodom iz Bjeljine, sa sadašnjom adresom u Švicarskoj.


Muškarac je hospitaliziran, a na kraju se ispostavilo da je zadobio ozljede što su okvalificirane opasnim po život. Agatić mlađi osumnjičen je za tri kaznena djela: nanošenje osobito teške ozljede, protupravno oduzimanje slobode i pokušaj protupravne naplate. Stariji Agatić tereti se za poticanje na osobitu tešku ozljedu i pokušaj protupravne naplate.


Nemio slučaj zbio se u kući u mjestu Brešca nadomak Permana u noći na petak. Braća Agatić su osumnjičena da su, pod izgovorom da jednog od njih dvojice treba voziti u Švicarsku, namamili 62-godišnjaka u kuću te zatvorili vrata. Tereti ih se da su zatočili tog muškarca, od kojeg su zatražili da im preda 4.000 švicarskih franaka i 1.000 eura, na ime navodnog duga prema starijem Agatiću. Kada je rekao da novca nema, napali su ga fizički. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, pretočenoj u kaznenu prijavu, stariji Agatić je poticao na fizički nasrtaj na 62-godišnjaka. U jednom trenutku je, po dosadašnjim sumnjama, Agatić mlađi šakom udario čovjeka kojeg su doveli u kuću pa uzeo kliješta, udarajući ga njima po cijelom tijelu. Ipak, napadnuti je uspio pobjeći kroz prozor WC-a na prvom katu i alarmirati policiju. Ispostavilo se da je zadobio teške ozljede – frakturu nosne kosti, prijelom četiriju rebara i rupturu slezene – te je podvrgnut operativnom zahvatu pa zadržan na daljnjem liječenju u bolnici.




Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja osumnjičena braća predvedena su na ispitivanje u tužiteljstvo pa pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera koji im je odredio istražni zatvor. Obojici zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, a Agatiću mlađem i zbog opasnosti od ponavljanja djela.