Nesreća na radu

U urušavanju skele u Njemačkoj poginuo građevinski radnik Viadukta, ozlijeđeno njegovih deset kolega

P. N.

Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je izradila i postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče



Tvrtka Viadukt izvijestila je da je jučer u poslijepodnevnim satima na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbach došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan radnik Viadukta, dok je deset Viaduktovih radnika ozlijeđeno.


Viadukt izražava najdublju sućut članovima obitelji poginulog radnika. S njima i s obiteljima ostalih radnika koji su bili na gradilištu neprestano su u komunikaciji i čine sve da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku.


Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je izradila i postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče. Kako je riječ o nesretnom slučaju, nadležne službe u Njemačkoj istražuju okolnosti koje su mu prethodile te obzirom na ozbiljnost situacije zasad ne izlaze u javnost s dodatnim informacijama dok istraga ne bude završena. 




Najmanje trojica građevinskih radnika poginula su u srijedu u Bavarskoj, rekao je glasnogovornik hitne službe, a 12 je ozlijeđeno u urušavanju 40 metara duge dionice novog nadvožnjaka koji se još gradi.


Na nadvožnjaku visine nekih dvadesetak metara radilo je oko 20 radnika.


Novi nadvožnjak trebao je zamijeniti stari, koji će se rušiti jer je nestabilan.