Još životno ugrožen

U tijelu migranta pronađen metak. Policijski sindikalac dao zanimljivo tumačenje: ‘To se tako radi’

P. N.

Foto S. Drechsler / K. Štedul Fabac / Luka Stanzl PIXSELL

Foto S. Drechsler / K. Štedul Fabac / Luka Stanzl PIXSELL

Migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu. I tu nema neke prevelike priče ili filozofije iz vrlo jednostavog razloga što se to tako radi. Naravno, tko radi taj i griješi. U ovom slučaju se dogodilo slučajno opaljenje, rekao je Jagić



Migrant, kojeg je u subotu nastrijelio policajac na području Tuhobića danas je u riječkoj bolnici operiran i – četvrti put.


Još je pod sedacijom i u stanju inducirane kome, ali stanje mu je stabilno i nema daljnjeg krvarenja. No u KBC-u Rijeka navode da je i dalje životno ugrožen, kao i da je riječ o mlađoj osobi, čija je točna dob nepoznata.


Zadobio je teške ozljede jetre, grudnog koša, kralježnice i pluća, ali u bolnici nisu htjeli špekulirati je li pogođen iz sačmarice, kako je već objavljivano. Navode kako su dosad u tijelu nesretnika pronašli jedan metak.




Šef Sindikata policije Dubravko Jagić danas je, gostujući na N1 televiziji izjavio kako u potpunosti stoje iza svojeg kolege i kako je jedini dosadašnji zaključak da je riječ bila o slučajnom opaljenju puške.


– To je jedan izolirani slučaj gdje se dogodilo slučajno opaljenje. S obzirom na teren i ostale stvari, dogodilo se to što se dogodilo. Međutim, ja isto tako hoću reći da ti ljudi, dakle migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu. I tu nema neke prevelike priče ili filozofije iz vrlo jednostavog razloga što se to tako radi. Naravno, tko radi taj i griješi. U ovom slučaju se dogodilo slučajno opaljenje, rekao je Jagić.