Otkriven piroman i razbojnik

U pritvoru završio izgrednik koji je podmetnuo požar u Zadarskoj ulici; osumnjičen je već za krađu i razbijanje

Vladimir Mrvoš

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Osim što je izazvao štetu od 350.000 kuna u Zadarskoj ulici, razbio je staklo na školskom autobusu, a bavio se i pljačkom i provalama



RIJEKA Koordiniranom akcijom policajaca iz Rijeke i Crikvenica dovršena su kriminalistička istraživanja nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela na u Rijeci i Crikvenici.


Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka utvrđeno je kako je osumnjičeni u petak na subotu (17/18. siječnja) u Krešimirovoj ulici u Rijeci provalio u poslovni prostor zagrebačke tvrtke iz kojeg nije ništa otuđio, ali je izazvao manji požar uslijed kojeg je oštećen dio interijera.


Također sumnja se da je dan kasnije u nedjelju 19. siječnja u ranim jutarnjim satima u Zadarskoj ulici u Rijeci izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio moped, a oštećenja su nastala na zidovima, stropovima i instalacijama, više ulaznih vrata i vanjskih jedinica klima uređaja.




Ovim požarom oštećeni su jedinica lokalne samouprave koja je vlasnik poslovnih prostora te Trgovački i Općinski sud – gruntovnica, tvrtka iz Rijeke, frizerski salon i 63-godišnji vlasnik mopeda, a šteta nastala ovim požarom cijeni se na oko 350.000 kuna.


Sumnja se da je početkom siječnja ove godine taj 37-godišnjak u ugostiteljskom objektu u Rijeci 56-godišnjoj hrvatskoj državljanki otuđio novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši je za oko 3.400 kuna.


Osim za kaznena djela počinjena na području Rijeke, policija ga sumnjiči da je 20. siječnja u jutarnjim satima u mjestu Drivenik pored Novog Vinodolskog, razbio staklo školskog autobusa, kojom prilikom je lakše ozlijeđen vozač.


Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni 37-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nekoliko kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, tešku krađu u pokušaju i krađu te predan pritvorskom nadzorniku.