Organizirani kriminal

U Zagrebu razbijen lanac prostitucije

P. N.



Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta su, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 46 i 62 godine te nad dvije žene starosti 30 i 40 godina zbog osnova sumnje da su počinili 21 kazneno djelo prostitucije te da su time za sebe pribavili veću materijalnu korist koju su međusobno dijelili.


Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su domovi i druge prostorije čiji su vlasnici osumnjičene osobe ili ih koriste za stanovanje, kao i pretrage prometnih sredstava koje su koristili za prijevoz. U pretragama je pronađeno više mobilnih telefonskih uređaja i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera, koji su korišteni tijekom počinjenja ovih kaznenih djela te prijenosna računala i razna korespondencija.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava.  




Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta nastavljaju kriminalističko istraživanje vezano za ova kaznena djela.