Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Nesreća na Krivljanskom putu

U LOVU UBIO DOBROG PRIJATELJA: Išli su zajedno upravo zbog dugogodišnjeg prijateljstva

snimio Marin Aničić
snimio Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2018. u 14:39 2018-12-02T14:39:00+01:00

Nesretne okolnosti stajale su života lovca, ali i veliku tragediju za njegovu obitelj. Sigurno da teške trenutke proživljava i njegov prijatelj, koji je prema riječima kolega lovaca u izuzetno teškom stanju nakon ovog nesretnog događaja. 

ĆIĆARIJA - Na Krivljanskom vrhu na Ćićariji kod sela Kriva, blizu Zvoneća dogodila se jučer ujutro oko 8 sati velika tragedija u lovu u kojoj je smrtno stradao lovac. Riječ je o tajniku Lovačkog društva »Lane« iz Opatije, 48-godišnjem Patriku Uljaniću.

Subota je bila idealan dan ne samo za lov, već i boravak u prirodi. Nije bilo hladno, bez magle i kiše, pravi uvjeti ne samo za lov već i šetnju šumom. No idilu subotnjeg jutra zauvijek je uništio jedan pucanj. Loveći divlje svinje po šumama Ćićarije, nesretnog Patrika Uljanića, pogodio je njegov godinu dana mlađi kolega i dugogodišnji prijatelj. Opatijski lovac trenutačno je preminuo. Kada je stigao, mrtvozornik je mogao konstatirati samo smrt, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će biti obavljena obdukcija i utvrđivanje točnog uzroka smrti. Na mjestu tragedije proveden je očevid.

Do samog mjesta tragedije bilo je vrlo teško prići, a na bijeloj šumskoj cesti, čekajući završetak očevida, kolege lovci bili su užasnuti činjenicom da se radi o dva najbolja prijatelja. Jedan od lovaca je napomenuo da se radi o tako nesretnoj okolnosti da je to teško povjerovati. Obrazložio je to riječima, da zbog konfiguracije trena i bujne vegetacije da se gađalo metu na toj daljini i pod tim uvjetima to ne bi moglo pogoditi.

Na mjestu tragedije na Krivljanskom vrhu zatekli smo i predsjednika lovačkog društva »Lane« iz Opatije O'Briena Sclaunicha koji je još uvijek bio pod velikim šokom zbog ove tragedije. Patrik Uljanić bio je tajnik društva i njegov najbliži suradnik, a kolega koji ga je pogodio bio je s Patrikom prijatelj još iz djetinjstva.

– Upravo dugotrajno prijateljstvo bilo je i razlog što su zajedno bili u subotu u lovu – rekao nam je vidno potresen O'Brien Sclaunich.

Nesretne okolnosti stajale su života lovca, ali i veliku tragediju za njegovu obitelj. Sigurno da teške trenutke proživljava i njegov prijatelj, koji je prema riječima kolega lovaca u izuzetno teškom stanju nakon ovog nesretnog događaja. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.