Dvostruko ubojstvo

U Čistoj Velikoj pronađen ubijeni specijalac i njegova supruga, sin uhićen nakon što je pucnjevima u gumu spriječen u bijegu

Hina

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iz Ravnateljstva policije Hini je potvrđeno da je zbog sumnje u dvostruko ubojstvo nešto prije 19 sati uhićen 19-godišnji hrvatski državljanin, koji se trenutno nalazi u šibenskoj policiji, a kasnije će biti predan pritvorskom nadzorniku



NOVO 22.04 Šibenska policija u nedjelju navečer je potvrdila da je 18-godišnji mladić iz Čiste Velike, T. Š., osumnjičen za ubojstvo majke i oca, pripadnika specijalne policije, a nakon uhićenja u Tribunju mladić je priveden u Policijsku upravu šibensko-kninsku, gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog dvostrukog ubojstva.


Osamnaestogodišnji Tin Šunjerga, čiji identitet policija ne navodi, uhićen je u Tribunju večeras malo prije 19 sati. Policija je potvrdila da su u Jurjevgradskoj ulici u Tribunju s namjerom da ga zaustave pucali iz vatrenog oružja u gume njegovog Mercedesa šibenskih registracija u kojem je bježao. Potom su ga izvukli iz automobila i uhitili, a mladić u pucnjavi nije ranjen, navode iz policije.


Osumnjičenik je odmah priveden u prostorije Policijske uprave u Šibeniku gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog ubojstva 45-godišnjeg oca i majke.


U šibenskoj policiji su naglasili kako vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubojstva, nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjegpripadnika specijalne policije Split. Policija zahvaljuje građanima koji su se danas popodne nakon njihove dojave da tragaju za crnim Mercedesom E klase, šibenskih registracija ŠI 611 FRuključili u potragu.

Tijelo ubijenog oca, 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije, pronađeno je danas iza 11 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj, a oko 16,20 sati na području Čiste Velike u automobilu je pronađeno i tijelo 45-godišnje žene, njegove supruge i majke osumnjičenog 18-godišnjaka za to teško kazneno djelo.


Zbog dvostukog ubojstva u Čistoj Velikoj, svi rodovi policije danas su bili na nogama, cijelo područje bilo je blokirano uz jake policijske snage naoružane dugim cijevima i opremljene pancirkama i šljemovima, a u potrazi je sudjelovao i helikopter koji je nadlijetao šire gradsko područje.


NOVO 19.34 Nešto prije 19 sati uhićen je 19-godišnjak, osumnjičen da je vatrenim oružjem ubio svoje roditelje – majku čije je mrtvo tijelo poslijepodne pronađeno u automobilu i oca, 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije, koji je u nedjelju ujuros mrtav pronađen u obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj, doznaje se u policiji.


Iz Ravnateljstva policije Hini je potvrđeno da je zbog sumnje u dvostruko ubojstvo nešto prije 19 sati uhićen 19-godišnji hrvatski državljanin, koji se trenutno nalazi u šibenskoj policiji, a kasnije će biti predan pritvorskom nadzorniku.


Policija ga pucnjevima spriječila u bijegu


Mladić je prilikom uhićenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.


Sin ubijenog policajca i njegove supruge uhićen je nakon što je oko 16,20 sati u vozilu je pronađeno mrtvo tijelo njeegove majke, a policija je izvijestila da tragaju za crnim mercedesom šibenskih, kojeg dovode u vezu sa smrću 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije Split.


NOVO 19.25 Neslužbeno se može doznati da je pronađena mrtva žena supruga mrtvog specijalca, a za zločin se sumnjiči njihov sin. Nova TV prenosi da je nešto prije 19 sati uhićen sin ubijenih te da je pružao otpor.


NOVO 19.00 Na širem području Čiste Velike kod Stankovaca u nedjelju oko 16,20 sati u vozilu je pronađeno mrtvo tijelo žene, priopćeno je iz šibenske policije, a za sada ne potvrđuju je li pronađena mrtva žena supruga 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije, koji je pronađen jutros mrtav u obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj.


Okolnosti tog događaja još se utvrđuju, rekli su u policiji, nakon što su nepunih sat vremena ranije izvijestili javnost da tragaju za crnimMercedesom E klase, šibenskih registracija ŠI 611 FR, kojeg dovode u vezu sa smrću 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije Split.Vozilo u kojem je mrtva žena pronađena nije Mercedes E klase, za kojim policija i dalje traga.

U obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj, gdje je jutros iza 11 sati pronađen mrtav 45-godišnji pripadnik specijalne policije, očevid je trajao do kasnih popodnevnih sati.


Sve okolnosti smrti 45-godišnjeg specijalnog policajca utvrdit će se kada policija završi istragu, kazala je ranije danas glasnogovornica PU šibensko kninske Marica Kosor.


Prema pisanju lokalnih medija u vezi s ubojstvom spominje se 18-godišnji sin ubijenoga policajca. Također navode da je policajac ubijen iz vatrenog oružja.


Policija za sada nije potvrdila ta nagađanja. Iz Policijske uprave šibensko-kninske navode kako je riječ o teškoj situaciji i da u ovom trenutku ne mogu nikakve dodatne informacija davati u javnost.


NOVO 18.14 I dalje traje očevid u Čistoj Velikoj kod Stankovaca gdje je u nedjelju iza 11 sati pronađen mrtav 45-godišnji pripadnik specijalne policije Split, a iz Ravnateljstva policije izvijestili su da se osobni automobil Mercedes, E klase, šibenskih registracijskih oznaka ŠI 611 FR dovodi u vezu s događajem u Čistoj Velikoj, te pozivaju građane, ako uoče vozilo da o tome obavijeste policiju na broj 192, mail adresu [email protected] ili u najbližoj Policijskoj postaji. 


Sve okolnosti smrti 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije utvrdit će se kada policija završi istragu, kazala je glasnogovornica PU šibensko kninske Marica Kosor.


Prema pisanju lokalnih medija u vezi s ubojstvom spominje se 18-godišnji sin ubijenoga policajca, koji je navodno otišao u šibensku četvrt Mandalina gdje mu živi djevojka, pa je taj dio grada više sati bio pod policijskom blokadom, a policija je pretresala sva vozila koja su tamo ulazila.


Policija za sada nije potvrdila ta nagađanja. Iz Policijske uprave šibensko-kninske navode kako je riječ o teškoj situaciji i da u ovom trenutku ne mogu nikakve informacija davati u javnost.


———–


Šibenska policija u nedjelju ujutro u 11,16 sati zaprimila je dojavu da je u obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj pronađen mrtav muškarac te da u blizini mjesta događaja ima krvi, rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.


Kako doznajemo u policiji, riječ je od 45-godišnjem muškarcu, pripadniku Specijalne jedinice Policije Split.


Očevid u Čistoj Velikoj je u tijeku, a sve okolnosti tog događaja utvrdit će se kad policija završi istragu, dodala je glasnogovornica Kosor.


 “Okolnosti smrti se još uvijek utvrđuju očevidom te se poduzimaju i sve druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj događaj”, priopćeno je iz policije. 


Od mještana Čiste Velike neslužbeno se doznaje da je moguće da se radi o ubojstvu u koje je navodno umiješan 18-godišnji mladić.