Slučaj teške ozljede

Tužiteljstvo traži zatvor za Lošinjanina koji je pred trgovinom prijetio poznaniku i slomio mu – prst

Fiore Vežnaver

Ilovik svjedočio nemilim događajima

Ilovik svjedočio nemilim događajima

Nemio slučaj zbio se 30. ožujka ove godine, oko 19.30 sati, na otoku Iloviku, ispred prodavaonice »Oaza«. Lošinjanin je optužen da je najprije verbalno napao poznanika B. M-a koji je sjedio ispred trgovine, a zatim ga uhvatio za desni kažiprst i zaokrenuo ga. Pritom mu je zaprijetio: »Ubit ću te!«



RIJEKA   Jedinstvenu kaznu od osam mjeseci zatvora predložilo je riječko Općinsko državno odvjetništvo za 48-godišnjeg M. P-a iz Malog Lošinja, protiv kojeg je podignulo optužnicu, tereteći ga da je teško ozlijedio jednog muškarca kojem je i prijetio smrću.


Nemio slučaj zbio se 30. ožujka ove godine, oko 19.30 sati, na otoku Iloviku, ispred prodavaonice »Oaza«. Lošinjanin je optužen da je najprije verbalno napao poznanika B. M-a koji je sjedio ispred trgovine, a zatim ga uhvatio za desni kažiprst i zaokrenuo ga.


Pritom mu je zaprijetio: »Ubit ću te!« Stradalnik je zadobio tešku ozljedu, »zglobni prijelom kažiprsta desne šake s pomakom«, navodi se u optužnici u kojoj se Lošinjanin tereti za dva kaznena djela, tešku tjelesnu ozljedu i prijetnju.




Optuženi Lošinjanin je na ispitivanju u istrazi porekao da je počinio delikte za koje se tereti. Napadnuti je  pak u svom svjedočenju naglasio da ničim nije izazvao ovakvo ponašanje. Ispričao je da je ispred trgovine sjedio na klupi i pio pivo, kada je naišao okrivljenik kojeg je upitao ima li ključeve  kuće njegove rođakinje.


Ovaj je ušao u prodavaonicu bez odgovora, pa mu je ponovo postavio pitanje. Svjedok je kazao da je optuženik tada izgubio kontrolu, počeo vrijeđati i vikati da će ga ubiti. Došao je do njega, uhvatio ga za kažiprst i okrenuo ga, slomivši ga tako.


Napadnuti je u svom svjedočenju napomenuo da ga je napasnik pokušao uhvatiti i za prste lijeve ruke, ali je tu ruku stavio iza leđa. Poslije toga je M. P. otišao po kavu i prolio mu je po licu i odjeći, a onda skinuo naočale i bacio ih iza zida.


Optužnica, što je proslijeđena riječkom Općinskom sudu, nije još pravomoćna.