Suspendirana pročelnica

Tužiteljstvo traži vraćanje Vere Begić Blečić u pritvor: ‘I dalje bi mogla ponoviti kazneno djelo’

P. N.

Foto Mateo Sardelin

Foto Mateo Sardelin

Iz pritvora je odlukom istražnog suca puštena prije desetak dana, uz određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabranu upravljanja motornim vozilima



Općinsko državno odvjetništvo u Puli tražit će da se u pritvor vrati Vera Begić Blečić. Ona je, podsjetimo, koja je u noći s 15. na 16. kolovoza, vozeći u pijanom stanju i u krivom smjeru Istarskim ipsilonom izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga. 


Iz pritvora je odlukom istražnog suca puštena prije desetak dana, uz određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabranu upravljanja motornim vozilima. 


– Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni. Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenog iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol – kazala je Begić u suzama po izlasku iz zatvora. 




No tužiteljstvo je na takvu odluku ipak uložilo žalbu, smatrajući da i “nadalje egzistira razlog zbog kojeg je određen istražni zatvor te da naložene mjere opreza neće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenog djela”.